Κατρούγκαλος: Σκληρή αλλά όχι αγεφύρωτη η διαπραγμάτευση

Κατρούγκαλος: Σκληρή αλλά όχι αγεφύρωτη η διαπραγμάτευση

Ολοκληρώθηκε δίχως κάποιο οριστικό αποτέλεσμα η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση που γίνεται στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο υπουργός δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα παρότι ήταν σκληρή, αλλά όχι αγεφύρωτη. «Είπαμε τις απόψεις μας και θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση πάνω σε αυτά, δηλαδή τα ποσοστά αναπλήρωσης και η εθνική σύνταξη»

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτο το ύψος της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί από τους δανειστές θέμα σύνδεσης της εθνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα των επικουρικών συντάξεων, επαναλαμβάνοντας ότι το εν λόγω ζήτημα θα συζητηθεί, όταν κλείσουν τα υπόλοιπα. Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε μάλιστα ότι για το θέμα των επικουρικών συντάξεων η ελληνική πλευρά και το ΔΝΤ βρίσκονται στα δύο άκρα της διαπραγμάτευσης.

Ερωτηθείς για τα ποσοστά αναπλήρωσης ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι «ένα θέμα που έχουν θέσει και που το έχουμε ακούσει ως κριτική, γενικότερα, είναι ότι στο διάστημα μεταξύ 25 έως 35 ετών ασφάλισης, τα ποσοστά αυτά δεν υπηρετούν την ανταποδοτικότητα. Εμείς είπαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι δεν μιλάμε για επιπλέον περικοπές στο σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments