Σάλο προκαλεί η παρουσία Τούρκων τοποτηρητών στα νησιά

Σάλο προκαλεί η παρουσία Τούρκων τοποτηρητών στα νησιά

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση στην ανανέωση του πρωτοκόλλου επανεισδοχής μεταναστών που υπέγραψε τις προάλλες στη Σμύρνη, αποδέχθηκε τη παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά για να εγκρίνουν και να επιβλέπουν ποιοι επαναπροωθούνται στην Τουρκία!!!

Η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου δήλωσε: «Εκεί έφτασαν τα πράγματα ! Η Κυβέρνηση ομολόγησε», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. «Παντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι κυβερνούν την Ελλάδα στην πιο δύσκολη από το 1974 στιγμή της». Ενώ ο κυβερνητικός Βουλευτής κ. Μιχαλογιαννάκης μίλησε για «έγκλημα» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ -και με αφορμή σχετικό δημοσίευμα- ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε χαρακτηριστικά ότι «το πρωτόκολλο προθέσεων το οποίο υπογράψαμε στη Σμύρνη, το υπέγραψα εγώ και ο Τούρκος ομόλογος μου, αφορά μία ανανέωση κατά κάποιο τρόπο, επιτάχυνση του υπάρχοντος πρωτοκόλλου προώθησης μεταναστών στη Τουρκία, του 2001, που επικυρώθηκε το 2002.

Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρχει δυνατότητα να υπάρχουν Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι θα φροντίζουν ώστε να γίνεται η προώθηση γρηγορότερα, με ταχύτερο τρόπο, ώστε μέσα σε 48 ώρες να επιστρέφονται οι οικονομικοί μετανάστες, αυτοί που δεν χρήζουν προστασίας, στην Τουρκία».

Μάλιστα, μίλησε για «εθνικό συμφέρον» από την όλη διαδικασία: «Το εθνικό συμφέρον αυτή τη στιγμή, το συμφέρον της χώρας μας, είναι να φύγουν αρκετοί μετανάστες, αυτοί οι άνθρωποι που δεν χρειάζονται προστασία και να πάνε είτε προς την Τουρκία, είτε προς την Ευρώπη, είτε στις χώρες τους. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αυτό το σκέλος το οποίο συζητάμε αυτή τη στιγμή, επομένως καλό κάνει αυτή τη στιγμή που προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον να αποσυμπιέσουμε την κατάσταση».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν «ο Τούρκος αστυνομικός θα είναι εδώ για να επαναπροωθεί στην Τουρκία αυτούς οι οποίοι παράνομα βρίσκονται στα νησιά ή στην παραμεθόριο», ο κ. Τόσκας απάντησε: «Κατ’ αρχάς δεν θα είναι σώνει και καλά αστυνομικός. Μπορεί να είναι ένας υπάλληλος του υπουργείου Μετανάστευσης, της Τουρκικής Γραμματείας Μετανάστευσης.

Από κει και πέρα αυτός θα ελέγχει τα χαρτιά μαζί με τους δικούς και θα υπογράφει ένα πρωτόκολλο παραλαβής κατά κάποιο τρόπο και θα παίρνει αυτούς τους ανθρώπους και θα τους πηγαίνει στη χώρα τους. Αυτή θα είναι η διαδικασία περίπου».

Εσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει ότι αυτό θα έχει ημερομηνία λήξεως: «Θα έρθουν για τη συγκεκριμένη αποστολή, για τη συγκεκριμένη προώθηση των μεταναστών».

Αμεση αντίδραση Μιχελογιαννάκη
Τη διαφωνία του στην παρουσία Τούρκων παρατηρητών σε ελληνικά νησιά εξέφρασε αμέσως μετά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που επίσης μίλησε στον ΣΚΑΪ.

«Είναι έγκλημα αυτό. Το πρωτόκολλο πρόθεσης προϋποθέτει πρωτόκολλο εμπιστοσύνης», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι όταν υπάρχει πρωτόκολλο «μη εμπιστοσύνης» πρέπει να μπουν «ουδέτεροι, ξένοι αξιωματούχοι και σε καμία περίπτωση Τούρκοι».

ΝΔ: Απαιτούνται εξηγήσεις
Η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου, ζήτησε εξηγήσεις:
«Εκεί έφτασαν τα πράγματα !
Η Κυβέρνηση ομολόγησε σήμερα τη δυνατότητα εγκατάστασης Τούρκων αξιωματούχων σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία επανεισδοχής μεταναστών.
Παντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι κυβερνούν την Ελλάδα στην πιο δύσκολη από το 1974 στιγμή της.
Οφείλουν να δώσουν άμεσες εξηγήσεις για ένα θέμα που προβληματίζει και ανησυχεί όλους τους Έλληνες».

Επίθεση και από Ενωση Κεντρώων
«Άλλη μια “κρυφή” διπλωματική κίνηση από τον κ. Τσίπρα, αφού Τούρκος παρατηρητής βρισκόμενος στο ελληνικό έδαφος θα αποφασίζει για το ποιος θα επιστρέψει στα παράλια της Τουρκίας», αναφέρει η Ενωση Κεντρώων.
Και συνεχίζει: «Γιατί ο πρωθυπουργός απέκρυψε από τους Έλληνες αυτή τη συμφωνία; Η Ένωση Κεντρώων καλεί αμέσως τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την απαράδεκτη συμφωνία που υπεγράφη στη Σμύρνη και που αποτελεί άλλη μια διπλωματική ήττα της κυβέρνησης εις βάρος της Ελλάδας».
Γενικώς το θέμα χρήζει εξηγήσεων και πάντως προκαλεί εντύπωση γιατί όλα αυτά τα ζητήματα αποκαλύπτονται ένα – ένα μέσω της δημοσιογραφίας και δεν γίνεται επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση στα κόμματα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments