Τσιπ για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων

Τσιπ για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων

Στην υψηλή τεχνολογία καταφεύγει το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο τα οχήματα θα έχουν σε εμφανές σημείο (παρμπριζ) προκειμένου να εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.

«Υπάρχουν προτάσεις και κάποιες εισηγήσεις για να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια έξυπνη κάρτα που θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου, θα εκπέμπεται κάποιο σήμα και πολύ εύκολα θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, πληρωμένη ασφάλεια, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων, γενικά αν έχει κάποια υποχρέωση που δεν έχει εκπληρώσει», δήλωσε στο Mega ο διευθυντής του γραφείο του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός.

Και για όσους κακοπληρωτές σκέφτονται ήδη πιθανούς τρόπους για μην πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ο κ. Μελαχρινός τόνισε ότι αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση η προμήθεια αυτής της κάρτας θα είναι υποχρεωτική και δεν θα έχει κόστος.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments