Γιούνκερ: Τα σύνορα της Ελλάδος είναι και ευρωπαϊκά!

Γιούνκερ: Τα σύνορα της Ελλάδος είναι και ευρωπαϊκά!

Μήνυμα στους ηγέτες των χωρών της ΕΕ ότι πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα στο προσφυγικό έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο του Λουξεμβούργου, «Rtl».

Ο Γιούνκερ υποστήριξε πως τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι σύνορα μίας χώρας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης και επεσήμανε πως η Ε.Ε. δεν πρέπει μόνη της τη χώρα μας.

«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και άλλες χώρες. Δεν μπορούμε να τις αφήσουμε μόνες τους», είπε και έσπευσε να αναφερθεί στη συνεργασία με την Τουρκία.

«Έχω ταχθεί υπέρ της συμφωνίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η χώρα αυτή φιλοξενεί 3 εκατ. Σύρους πρόσφυγες, πολλούς περισσότερους από ό,τι η Ευρώπη, χρειαζόμαστε την Τουρκία», επεσήμανε και απάντησε περί των κλείσιμο των συνόρων και όλους όσοι μιλούν γι’ αυτό.

Υποστήριξε, λοιπόν, ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι μια περιοχή στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο από τον πόλεμο και υπογράμμισε: «Δεν μπορούμε να τους λέμε ότι το σκάφος είναι γεμάτο».

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της πολιτικής Μέρκελ για το προσφυγικό. «Το να βοηθάμε τους ανθρώπους που φεύγουν μακριά από τον πόλεμο και τη φτώχεια είναι ηθική και νομική υποχρέωση της Ευρώπης», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, στηρίζοντας την πολιτική της Γερμανίδας Καγκελαρίου, σε μια εποχή που οι ισορροπίες φαίνεται να αλλάζουν σε βάρος της στη χώρα της.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments