Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν Κούρδους ως αντίποινα για την Άγκυρα

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν Κούρδους ως αντίποινα για την Άγκυρα

Ως ευκαιρία για να αρχίσουν βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων ανταρτών είδε η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας το πολύνεκρο χτύπημα στην καρδιά της Άγκυρας.

Οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας «αναγνωρίζουν» γυναίκα, μέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ως μια από τους δύο ύποπτους που πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας, με τους 37, μέχρι στιγμής, νεκρούς και τους περίπου 150 τραυματίες

Οι αρχές ασφαλείας είναι πεπεισμένες γι’ αυτό και ως αντίποινα η Τουρκική αεροπορία έχει ξεκινήσει βομβαρδισμούς σε θέσεις στόχους των Κούρδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών ασφαλείας η γυναίκα είχε γεννηθεί το 1992 και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας και εντάχθηκε στην αυτονομιστική οργάνωση των κούρδων ανταρτών το 2013.

Εν τω μεταξύ τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν σήμερα βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες στο κέντρο της Άγκυρας, προκαλώντας τον θάνατο 36 ανθρώπων και ενός εκ των δραστών της, ανακοίνωσε ο στρατός.

Συνολικά 11 πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές για να πλήξουν θέσεις στην περιοχή Καντίλ, στα βουνά του βορειότερου άκρου του Ιράκ, όπου έχουν οχυρωθεί οι ηγέτες των ανταρτών του ΡΚΚ, διευκρίνισε το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο στη νοτιοανατολική πόλη Σιρνάκ, προκειμένου ο στρατός να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εναντίον κούρδων μαχητών στην περιοχή, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από σήμερα στις 11.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική χώρα, όπου μήνες συγκρούσεων έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος της περιοχής.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας, αλλά ο επιχειρησιακός της τρόπος μοιάζει σε εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, στην ίδια συνοικία, που είχε στόχο οχήματα που μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό και προκάλεσε τον θάνατο 29 ανθρώπων.

Για εκείνη την επίθεση, την ευθύνη ανέλαβαν τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), κουρδική αυτονομιστική οργάνωση που αποσχίστηκε από την εξέγερση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments