Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον κ. Κοντονή ότι… δεν ακούει τον Τσίπρα!!!

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον κ. Κοντονή ότι… δεν ακούει τον Τσίπρα!!!

Ευθεία καταγγελία κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή ότι έχει αυτονομηθεί και δεν ακούει τον Αλέξη Τσίπρα, κάνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

Πρόκειται σίγουρα για μια πρωτόγνωρη καταγγελία στην οποία οφείλει να δώσει έμπρακτα απάντηση ο πρωθυπουργός είτε προστατεύοντας τον υπουργό του αν δεν ευσταθούν οι καταγγελίες είτε αλλάζοντας τον υπουργό του αν η κυρία Αυλωνίτου έχει δίκιο σε όσα υποστηρίζει.

Σε συνέντευξή της στον SPORT FM, η κ. Αυλωνίτου εναντιώθηκε πλήρως στις τελευταίες αποφάσεις του Σταύρου Κοντονή και ειδικά για το γεγονός ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να συζητηθούν τα όσα περιλαμβάνει.

Επιπλέον, ανήγγειλε ότι θα το καταψηφίσει, ενώ σχετικά με την τακτική που ακολουθεί τελευταία ο Υφυπουργός, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν ακούει ότι τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχοντας επιλέξει ένα δικό του δρόμο»!

Οι δηλώσεις της Ελένης Αυλωνίτου
«Κατ’ αρχήν, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το νομοσχέδιο που αφορά την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον παγκόσμιο κώδικα του WADA, η τακτική του κ. Κοντονή εκθέτει την κυβέρνηση γιατί έτσι δεν υπάρχει συζήτηση επί του θέματος και κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται. Τα όσα λέει αυτό το νομοσχέδιο, έχουν εγκριθεί από την WADA από τις 15 Νοέμβριου του 2013, έχει μεταφραστεί από το υπουργείο Εξωτερικών από την 1η Αυγούστου του 2014 και έχει μπει σε διεθνή εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Άρα 14 μήνες το γνωρίζουμε.

Δεν καταλαβαίνω την απόφαση του υπουργού να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Από όσο καταλαβαίνω δεν είναι θέμα για το ντόπινγκ, αλλά για όλα τα υπόλοιπα. Ο υπουργός δεν θέλει να θέλει να γίνει καμία συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και τις ομοσπονδίες.

Ο κ. Κοντονής δεν ακούει τον κ. Τσίπρα και έχει επιλέξει άλλο δρόμο. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να παίρνονται όλες οι αποφάσεις συλλογικά. Και μην βιάζεστε για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς για κάτι τέτοιο θα αποφασίσουν στο σύνολό τους οι βουλευτές. Έχουμε πει στον κ. υπουργό να μην φέρει το συγκεκριμένο θέμα με τη μορφή του κατεπείγοντος εδώ και 1,5 μήνα. Εγώ δεν είμαι βουλευτής “γλάστρα” και είναι κάτι που μας προτρέπει ο πρωθυπουργός. Εγώ αύριο θα ψηφίσω “όχι” για τη μορφή του κατεπείγοντος».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments