Γερμανό πολιτικό «βλέπει» η Bild πίσω από φυλλάδιο

Γερμανό πολιτικό «βλέπει» η Bild πίσω από φυλλάδιο

Εναν χριστιανοδημοκράτη, πρώην υπουργό Εργασίας επί Χέλμπουτ Κολ, βλέπει η γερμανική εφημερίδα Bild ως τον συντάκτη του φυλλαδίου που πυροδότησε την έξοδο εκατοντάδων προσφύγων από την Ειδομένη προς τα σύνορα των Σκοπίων.

Πρόκειται για τον Νόρμπερτ Μπλουμ, 81 ετών, ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο έστησε αντίσκηνο στην Ειδομένη, δίπλα στις άλλες σκηνές των προσφύγων, για να δείξει με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή του στο προσφυγικό δράμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το φυλλάδιο φέρει την υπογραφή του «Διοικητή Νόρμπερτ Μπλουμ», ωστόσο παραδέχεται πως δεν είναι ιδιαίτερη ορατή.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για «αινιγματική» υπογραφή, αλλά επικαλούμενη πηγές των Σκοπίων επισημαίνει πως είναι μάλλον απίθανο να βρίσκεται ο Γερμανός πολιτικός πίσω από το εν λόγω φυλλάδιο γράφοντας χαρακτηριστικά «Ότι ο ίδιος ο Blum έχει εμπλακεί στο σχεδιασμό της δράσης, μπορεί να αποκλειστεί με μεγάλη πιθανότητα…».

Πάντως, πρόσφυγας μιλώντας στην Daily Mail τονίζει ότι το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στην Ειδομένη υπογραφόταν από Γερμανό πολιτικό.

Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εντοπιστούν τα άτομα που μοίρασαν τα φυλλάδια.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments