Ειδομένη-Αβραμόπουλος: Η μετεγκατάσταση μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας

Ειδομένη-Αβραμόπουλος: Η μετεγκατάσταση μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας

Η μετεγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη πρέπει να αποτελέσει μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα τόνισε από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα ο Επίτροπος Μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας Επίτροπος από την Ειδομένη την οποία επισκέφθηκε το μεσημέρι, εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ελληνικές αρχές, οι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διεθνείς οργανώσεις και οι ΜΚΟ για την παροχή αρωγής σε πρόσφυγες και μετανάστες

«Είμαστε εδώ για να αναγνωρίσουμε ότι η κρίση επηρεάζει πάνω από όλα τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που συνάντησα σήμερα. Η γενναιοδωρία του ελληνικού λαού αποτελεί παράδειγμα για όλους μας», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος μετά την επίσκεψή του στον καταυλισμό.

Τόνισε ότι κοινός στόχος όλων είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών των ανθρώπων που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, με «μία κοινή, συνεκτική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας όλους τους οικονομικούς, υλικούς και πολιτικούς πόρους που διαθέτουμε».

Ως προτεραιότητα, ο κ. Αβραμόπουλος έθεσε να καταστεί η μετεγκατάσταση μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας και να μετακινηθεί ο κόσμος από την Ειδομένη σε ασφαλέστερες περιοχές της Ελλάδας ή σε άλλα κράτη μέλη».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments