ΝΔ: Φτάνει πια. Η Ελλάδα ξεπέρασε τα όριά της στο μεταναστευτικό

ΝΔ: Φτάνει πια. Η Ελλάδα ξεπέρασε τα όριά της στο μεταναστευτικό

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο ξεπέρασε τα όριά της στο προσφυγικό. Ο πρωθυπουργός είναι απών και η Ειδομένη έχει μετατραπεί σε κολαστήριο, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό της ΝΔ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ επισημαίνει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη στην απραξία της κυβέρνησης» και εγκαλεί τον Πρωθυπουργό ότι έχει μετατρέψει την χώρα σε έναν απέραντο καταυλισμό. Παράλληλα εγκαλεί την κυβέρνηση πως δεν προστατεύει «ούτε τα σύνορα, ούτε τους πρόσφυγες και μετανάστες, ούτε και την ασφάλεια της χώρας και των Ελλήνων πολιτών».

Η ανακοίνωση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως της ΝΔ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό:

«Τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, δυστυχώς, έκλεισαν. Αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Και αυτό αποτυπώνεται στη συμφωνία που συνυπέγραψε ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Ενώ, όμως, τα σύνορα προς το βαλκανικό προσφυγικό διάδρομο έκλεισαν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη καθώς:
• Η Κυβέρνηση παραμένει αμήχανη και πλήρως αναποτελεσματική, χωρίς συγκροτημένη αποτρεπτική πολιτική και χωρίς κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης
• Δεν έχει προχωρήσει ουσιαστική συνεργασία Ε.Ε. – Τουρκίας. Άλλωστε, δεν έχει υπάρξει ακόμα σχετική απόφαση σε επίπεδο Κορυφής
• Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία επανεισδοχής, που υπέγραψε με την Ε.Ε.
• Η Τουρκία δεν εφαρμόζει, παρά μόνο κατ’ εξαίρεση και σε ελάχιστες περιπτώσεις, τη συμφωνία που είχε υπογράψει με την Ελλάδα
• Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν αποδίδει ουσιαστικά αποτελέσματα, εξαιτίας της στάσης της Τουρκίας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο εγκλωβισμός, ολοένα και περισσότερων, προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Αρμόδιοι Υπουργοί προαναγγέλλουν ότι οι εγκλωβισμένοι θα φτάσουν έως και τις 150.000 και ότι θα παραμείνουν έως και δύο χρόνια στην Ελλάδα.

Τη θλιβερή πραγματικότητα απεικονίζει η κατάσταση στην Ειδομένη. Αυτό που υπάρχει εκεί δεν είναι πια καταυλισμός. Είναι κολαστήριο. Είναι τόπος αβάστακτης δοκιμασίας συνανθρώπων μας, που ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή.

Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι – όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εκεί επίσκεψή του – μια γροθιά στο στομάχι για τη χώρα μας, για όλη την πολιτισμένη Ευρώπη, για τον πολιτισμό μας συνολικά.
Περίπου 12.000 άνθρωποι υποφέρουν σε συνθήκες πρωτόγνωρες μέσα στη βροχή και τη λάσπη. Δυστυχώς, όμως, η Κυβέρνηση και το κράτος είναι απόντες. Ο κ. Τσίπρας επιστρατεύει εύκολα λόγια, αλλά αποδεικνύεται ανύπαρκτος στις πράξεις.
Η δραματική κατάσταση στην Ειδομένη δε μπορεί να συνεχίζεται. Ούτε για μια ημέρα.

Ο κίνδυνος είναι ήδη μεγάλος.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – κατά την εκεί επίσκεψή του – απηύθυνε ύστατη έκκληση στην Κυβέρνηση να εκπονήσει άμεσα σχέδιο οργανωμένης εκκένωσης του χώρου και άμεσης μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε χώρους με στοιχειώδεις υποδομές αξιοπρεπούς διαμονής, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης.

Την ίδια αυτή στιγμή, ο απών κ. Τσίπρας, αυτός που συνυπέγραψε τα κλειστά σύνορα του βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου, βρίσκει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί άλλους για τη δική του παταγώδη αποτυχία.
Όμως, η δήθεν ανθρωπιστική του ευαισθησία έχει πλέον όνομα: “Ειδομένη”.

Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης Κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα.
Αποδεικνύεται πως δεν προστατεύει ούτε τα σύνορα, ούτε τους πρόσφυγες και μετανάστες, ούτε και την ασφάλεια της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα – καταυλισμό
Η Νέα Δημοκρατία συνιστά στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή πραγματικότητα της ανεπάρκειάς τους για την οποία είναι ήδη υπόλογοι.

Εμείς κάνουμε το καθήκον μας με πλήρη συναίσθηση εθνικής ευθύνης. Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την απόφασή μας να μην αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα χώρα – καταυλισμός.
Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Ξεπέρασε τα όριά της».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments