Ξεκινά έλεγχος καταθέσεων σε βάθος 15ετίας

Ξεκινά έλεγχος καταθέσεων σε βάθος 15ετίας

Σε έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών σε βάθος 15 ετών προχωρά το υπουργείο Οικονομίας, πριν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος για τα αδήλωτα εισοδήματα.

Με δεδομένη την απόρριψη από τους δανειστές της πρότασης για εφαρμογή αυτοτελούς συντελεστή 35-40% στα αδήλωτα εισοδήματα εσωτερικού και εξωτερικού αλλά και της πρόβλεψης εκπτώσεων π.χ για αγορά ακινήτων ως κίνητρο αυτοκαταγγελίας, το υπό διαμόρφωση πλαίσιο θα προβλέπει φορολόγηση- και αμνηστία- με την κλίμακα της χρονιάς στην οποία θα ανάγεται το «μαύρο» χρήμα. Επειδή, όμως, αυτό δεν είναι και πολύ… θελκτικό, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ενισχύσει τα ελεγκτικά του εργαλεία έτσι ώστε να πείσει ότι όσοι δεν αυτοκαταγγελθούν, δεν πρόκειται να γλιτώσουν.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, που συμμετείχε στη συνάντηση με τους δανειστές για τη Διαφθορά, η πρώτη ασφαλιστική δικλείδα θα είναι η λειτουργία του Περιουσιολογίου, ενώ το «βαρύ» όπλο θα είναι η επέκταση του Τραπεζικού Μητρώου σε βάθος 15 ετών, δίνοντας τη δυνατότητα έλεγχου κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών χωρίς καθυστερήσεις.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments