ΠΟΤΑΜΙ: Θέμα χρόνου οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ειδομένη

ΠΟΤΑΜΙ: Θέμα χρόνου οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ειδομένη

Προ των μεγάλων ευθυνών της για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, έθεσε την κυβέρνηση, με ανακοίνωση του το ΠΟΤΑΜΙ.

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα, τονίζει και προσθέτει ότι πρέπει να καταλάβει ότι είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάψει να κρύβεται στα νερά του Αξιού.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν και παραμένουν στην Ειδομένη με κυβερνητική απόφαση. Οι συνέπειες αυτής της απόφασης δεν μπορούν να ξεπλένονται στα νερά των χειμάρρων. Ήταν (και είναι) θέμα χρόνου να υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ειδομένη, όσο η κυβέρνηση αφήνει χιλιάδες πρόσφυγες στο έλεος του καιρού, των υγειονομικά ακραίων συνθηκών και των διάφορων πρακτορίσκων. Τα κυβερνητικά κοντέινερ όχι μόνο δεν είναι λύση αλλά θα αποτελέσουν τη νομιμοποίηση αυτής της αθλιότητας. Ο καταυλισμός στην Ειδομένη είναι ντροπή για κάθε σύγχρονο κράτος.

Επιπλέον, τείνει να μετατραπεί σε εστία ανεξέλεγκτων καταστάσεων και στα σύνορά μας και στην εικόνα της χώρας διεθνώς. Η κυβέρνηση πρέπει να αντικαταστήσει την πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» με στόχους και κριτήρια σαφή σε όλους. Δυστυχώς την ενδιαφέρει περισσότερο να κερδίζει τηλεοπτικό χρόνο στα εγχώρια μέσα αντί για πολιτικό χρόνο ώστε να σταθεί και να διεκδικήσει με αξιοπιστία στη διεθνή σκηνή έναν οδικό χάρτη για τους εγκλωβισμένους. Ας αφήσει τους λεονταρισμούς με τα Σκόπια πριν ρεζιλευτεί για μία ακόμη φορά.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments