Τα Σκόπια έστειλαν πίσω παραπάνω πρόσφυγες!!!- Κυβερνητικό αλαλούμ!

Τα αυταπόδεικτα προσπαθεί να διαψεύσει η Κυβέρνηση Τσίπρα, διασύροντας τον εαυτό της αλλά και τη χώρα.

Έτσι ενώ η ίδια επιμένει ότι καμία επαναπροώθηση προσφύγων δεν έχει γίνει από τα Σκόπια προς την Ελλάδα, οι Σκοπιανοί, αν συγκρίνουμε τους αριθμούς, όχι μόνο μας στέλνουν πίσω εκείνους που πέρασαν χθες και μάλιστα ξηλοφορτωμένους από την αστυνομία τους, σύμφωνα με μαρτυρίες τους, αλλά μας στέλνουν και όσους είχαν ξεμείνει στα εδάφη τους.

Η ανακοίνωση του σκοπιανού υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και οι φωτογραφίες και οι μαρτυρίες δημοσιογράφων από την Ειδομένη δείχνουν ότι οι πρόσφυγες που πέρασαν χθες τα σύνορα με κίνδυνο της ζωής τους επεστράφησαν «πακέτο» στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της FYROM, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία της γείτονος, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι χθες το απόγευμα περίπου 1.500 μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τη συνοριακή γραμμή με την Ελλάδα. Οι δυνάμεις ασφαλείας της FYROM απέτρεψαν άλλους περίπου 600 μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της FYROM εστάλησαν πίσω» (σ.σ.: στην Ελλάδα).

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι πρόσφυγες που πέρασαν χθες στα Σκόπια υπολογίζοντο από 700 έως 1000 και πάντως σε καμία περίπτωση 1.500 που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της FYROM.

Κυρίτσης: Δεν επιστράφηκαν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες

Παρά ταύτα, ο δημοσιογράφος, εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό, επιχειρούσε μέχρι πριν από λίγο να διαψεύσει αυτά που με τα μάτια τους είδαν και μεταδίδουν οι ανταποκριτές στην Ειδομένη.

Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης διέψευδε ότι επεστράφησαν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες που είχαν περάσει τα ελληνοσκοπιανά σύνορα χθες και επέμεινε για μια ακόμη φορά σε αυτό που διατεινόταν από το πρωί, ότι δηλαδή αν και όταν κατατεθεί αίτημα επανεισδοχής τότε θα εξεταστεί τι θα πράξει η Ελλάδα.

Ελληνική Αστυνομία: Δεν επαναπροωθούνται νομίμως πρόσφυγες

Αλλά και η ΕΛΑΣ κινείται στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση διαψεύδοντας πληροφορίες για επαναπροώθηση μεταναστών στην Ελλάδα, αν και αφήνουν ανοικτή μια εκδοχή να μην έχουν επαναπροωθηθεί νομίμως.

Συγκεκριμένα αστυνομικές πηγές διέψευσαν πληροφορίες ότι επαναπροωθούνται πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα, μέσω των νόμιμων μεθοριακών διαβάσεων. Προφανώς, αυτό το «νόμιμων μεθοριακών διαβάσεων» να υπονοεί ότι ενδεχομένως και να επεστράφησαν στη χώρα μέσω άλλων «διαδρομών». Μάλιστα, στο σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ γίνεται επίκληση και των εκπρόσωπων των τελωνειακών και αστυνομικών Αρχών στους Ευζώνους, τη Δοϊράνη και τη Φλώρινα, στους οποίους τέθηκε το ερώτημα αν έχουν εισέλθει πρόσφυγες από τους σταθμούς, όμως απάντησαν ότι δεν έχει παρατηρηθεί καμία τέτοια μεταφορά.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι σκοπιανοί επαναπροώθησαν τους μετανάστες στην Ελλάδα μέσω… τρύπας που άνοιξαν στον φράχτη που οι ίδιοι έχουν υψώσει και αφού πολλούς τους έδειραν προηγουμένως.
ABC: Δείτε τους πρόσφυγες να γυρίζουν πίσω

Πάντως, η δημοσιογράφος του ABC Μπάρμπαρα Μίλερ τουιτάρει εδώ και ώρες φωτογραφίες από την επιστροφή των προσφύγων και των μεταναστών από τα Σκόπια στην Ειδομένη.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments