Στην Ειδομένη Κ. Μητσοτάκης και Δ. Αβραμόπουλος

Στην Ειδομένη Κ. Μητσοτάκης και Δ. Αβραμόπουλος

Στην Ειδομένη μεταβαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να έχει ιδία άποψη για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ το μεσημέρι αναμένεται στην περιοχή και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, η κατάσταση στην Ειδομένη είναι υπαρκτή και είναι υποκριτικό να λέει κάποιος ότι δεν επισκέπτεται την περιοχή για να μη νομιμοποιήσει μια δομή που ίσως δεν θα έπρεπε και να υπάρχει.

Δε νομιμοποιούμε διά της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη εκεί την κατάσταση στην Ειδομένη. Δεν απολογούμαστε γιατί η κυβέρνηση είναι απούσα και εμείς πηγαίνουμε εκεί. Αλλά δεν γίνεται να κλείνεις και τα μάτια“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι φοβούνται στη Νέα Δημοκρατία ακόμη και το ενδεχόμενο μιας διπλωματικής κρίσης, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, είπε ότι αν υποβληθεί αίτημα επανεισδοχής θα εξεταστεί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και να μην γίνει αυτό δεκτό.

«Είναι πολύ ανησυχητικά τα πράγματα… η Ειδομένη είναι no man’s land χωρίς έλεγχο για τίποτε… Η Ελλάδα από χώρα διέλευσης εξελίσσεται σε χώρα παραμονής και πολύ φοβούμαι σε χώρα διακίνησης μεταναστών» προειδοποίησε ο κ. Κουμουτσάκος, καθώς όπως τόνισε «κινδυνεύουμε και με μια τρίτη -διπλωματική- κρίση, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση είναι παγωμένη και το προσφυγικό έχει πάρει επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις» δήλωσε ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. (Η είσοδος μεταναστών στην ΠΓΔΜ) προσθέτει ένταση στην περιοχή, διακρατική αυτή τη φορά, αν δεν γίνουν τα σωστά βήματα» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία κυβέρνηση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους, ακατάλληλους και ανίκανους να δώσουν λύση ανθρώπους.»

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε επίσης την Ειδομένη ως τόπο απάνθρωπης δοκιμασίας και όχι απλώς καταυλισμό. «Είναι παντελής η απουσία του κράτους στην Ειδομένη» πρόσθεσε.

«Έχουμε μειωμένη η καθόλου εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τη δυνατότητα της να κάνει λεπτούς χειρισμούς» ξεκαθάρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Πώς εμφανίστηκαν τα περίεργα χαρτιά με οδηγίες προς τους πρόσφυγες;» διερωτήθηκε, αναφέροντας πως η κρατική μηχανή είναι απούσα στην Ειδομένη.

Στην Ειδομένη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στην Ειδομένη θα βρίσκεται το μεσημέρι και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τον κ. Αβραμόπουλο θα συνοδεύουν εμπειρογνώμονες της Κομισιόν αλλά και ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στη 1 το μεσημέρι, ο κ. Αβραμόπουλος θα κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments