Έκκληση Πάπα για το προσφυγικό

Έκκληση Πάπα για το προσφυγικό

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου με την οποία -ορθώς- προσπάθησε να επηρεάσει την νοοτροπία και συμπεριφορά ηγετών και πολιτών που κρατούν αδιάλλακτη στάση στο προσφυγικό.
Έκκληση προς τους ηγέτες και τα έθνη να “ανοίξουν τις καρδιές και τις πόρτες τους” στους μετανάστες έκανε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, τονίζοντας ότι όσοι περιμένουν μπροστά στα κλειστά σύνορα, μέσα στο κρύο και στην βροχή, νιώθουν εξόριστοι και εγκαταλλελειμένοι από τον Θεό.

“Πόσοι από τους αδελφούς μας ζουν αυτές τις μέρες την πραγματική και δραματική κατάσταση της εξορίας, μακριά από τις πατρίδες τους… Στα μάτια τους έχουν ακόμα τα ερείπια των σπιτιών τους” είπε ο Πάπας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. ” Όλοι έχουν τον φόβο στην καρδιά τους και πολλοί έχουν και τον πόνο της απώλειας των αγαπημένων τους…”

Εντύπωση προκάλεσε ότι ο Πάπας μιλώντας εκτός κειμένου, είπε ότι οι μετανάστες υποφέρουν εκτεθειμένοι στο κρύο, χωρίς τροφή και χωρίς προοπτική να περάσουν από τα κλειστά σύνορα. “Δεν αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Πώς είναι δυνατόν να υποφέρουν τόσο αθώοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά; Βρίσκονται στα σύνορα επειδή τόσες πόρτες και τόσες καρδιές είναι κλειστές” είπε χαρακτηριστικά ενώ επαίνεσε “τις χώρες και τους ηγέτες που ανοίγουν τις καρδιές και τις πόρτες τους”.
Και στις δύο μικρές ενορίες του Βατικανού φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments