Διεθνές βραβείο στην βιολόγο Ελένη Αντωνιάδου

Διεθνές βραβείο στην βιολόγο Ελένη Αντωνιάδου

Από τα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca, η διάσημη Ελληνίδα βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου θα λάβει τo Βραβείο «Επιστήμης & Έρευνας 2016».

Η 27χρονη Ελένη Αντωνιάδου, γεννημένη το 1987 στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το 2011 την πρώτη κατασκευή τεχνητού οργάνου στον κόσμο, το οποίο στη συνέχεια μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε 36χρονη καρκινοπαθή. Το ανθρώπινο όργανο ήταν μια τεχνητή τραχεία. Η πανεπιστήμων Ελένη Αντωνιάδου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ενθαρρύνθηκε από καθηγητή της για να δημοσιοποιήσει την ερευνά της στο εξωτερικό. Ήταν μόλις 21 ετών.

Επιστήμονας, ερευνήτρια Βιολόγος και συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors), με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα από βιοϋλικά και βλαστοκύτταρα.
Ασχολείται επισταμένα με την διερεύνηση της δυνατότητας αποκατάστασης της λειτουργίας των οργάνων και των ιστών, με τη βοήθεια των βλαστικών κυττάρων, η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.
Η NASA την επέλεξε το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy. Σήμερα, εργάζεται στον «Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Αρη» στη Σίλικον Βάλεϊ στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας, όπως επίσης και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών για βιοϊατρικά πειράματα.

Η νεαρή ερευνήτρια έχει επίσης βραβευτεί με το «2013 FDM Everywoman in Technology Awards». Το πιο σημαντικό έργο της ζωής της, όμως, πιστεύει πως είναι ο εθελοντισμός. Η ζωή της μεταμορφώθηκε στο πρώτο της εθελοντικό ταξίδι που έκανε, ως επικεφαλής της ιατρικής αποστολής με τον Διεθνή Οργανισμό Ανακούφισης του Πόνου των Παιδιών, στη Λατινική Αμερική.

AQntoniadou5

Antoniadou1

Antoniadou7

antoniadou4

Antoniadou2

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments