Μη σώσουμε τη φύση καταστρέφοντας τον άνθρωπο

Μη σώσουμε τη φύση καταστρέφοντας τον άνθρωπο

Τον επαναχαρακτηρισμό της παραλιακής ζώνης από το Κατάκολο έως την Κυπαρισία, δηλαδή όλου του Κυπαρισιακού κόλπου, ζητάει ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος, αναδεικνύοντας ένα ζήτημα που καίει την περιοχή, αφού οι παρεμβάσεις οικολογικών οργανώσεων και της ΕΕ, απαγορεύουν οποιαδήποτε οικονομική – τουριστική δραστηριότητα καταδικάζοντας τη Δυτική Πελοπόννησο σε μαρασμό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστειδόπουλος στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της συζήτησης, για το σχεδιασμό Τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισήμανε ότι ο χαρακτηρισμός του συνόλου της παράκτιας ζώνης, από το Κατάκολο έως την Κυπαρισσία, ως Περιοχή Προστασίας της Φύσης αν επικεντρωθεί μόνο στην προστασία της φύσης και παραβλέψει τον άνθρωπο και τις δραστηριότητες του (οικιστικές, αγροτικές, τουριστικές, πολιτιστικές κ.λ.π.) ακυρώνει τις δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης μιας ιδιαίτερα δυναμικής περιοχής μας.

Για το λόγο αυτό πρέπει απαραίτητα να επαναπροσδιοριστεί ο χαρακτηρισμός της περιοχής ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης την Αγροτική παραγωγή, τον Τουρισμό, το Πολιτισμό και την απασχόληση.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments