Παραίτηση Μουζάλα ζητεί η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Παραίτηση Μουζάλα ζητεί η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Την άμεση παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα απαιτεί (είναι το ρήμα που η ίδια χρησιμοποιεί), η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών μετά την «γκάφα» του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής να αποκαλέσει Μακεδονία τα Σκόπια.

Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών τονίζει σε ανακοίνωση της πως σε θέματα εξωτερικής πολίτικής δεν συγχωρούνται «γκάφες», ζητώντας παράλληλα από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ, καθώς όπως λένε «δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της (σσ της κυβέρνησης) υποπίπτει σε σχετικό ατόπημα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ:

“Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των Ελλήνων της Αμερικής στο Μακεδονικό ζήτημα, απαιτεί την άμεση παραίτηση του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα. Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών ανακατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, δεν συγχωρούνται «γκάφες». Η απολογία «παρασύρθηκα» δεν στοιχειοθετεί επαρκή δικαιολογία σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Ζητούμε από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της κυβέρνησης του στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της υποπίπτει σε σχετικό ατόπημα. Τη στιγμή που η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών δίνει μάχη για την αναίρεση της αναγνώρισης της Π.Γ.Δ.Μ. με το όνομα Μακεδονία, είναι αδιανόητο στελέχη της κυβέρνησης να αποκαλούν την γείτονα «Μακεδονία» και να ενισχύουν την προπαγάνδα και επιχειρηματολογία της. Αντιθέτως θα έπρεπε με κάθε πρόσφορο μέσο τα μέλη της κυβερνήσεως να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ. στην περιοχή των Βαλκανίων και να εργασθούν για τη διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδας”.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments