Το νέο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων-Πώς θα λειτουργεί

Το νέο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων-Πώς θα λειτουργεί

Συμφωνία γύρω από τα βασικά σημεία του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων φάνηκε ότι υπήρξε στη συνάντηση των Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών, την Τρίτη.

Το νέο Υπερταμείο θα λειτουργεί με Ελληνα διευθύνοντα σύμβουλο αλλά υπό την εποπτεία ενός συμβουλίου, στο οποίο θα έχει λόγο το κουαρτέτο και το οποίο θα μπορεί να ασκεί βέτο σε ορισμένες αποφάσεις, σύμφωνα με το Βήμα, που επικαλείται κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών.

Το εποπτικό συμβούλιο θα συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο, ενώ η βασική κατεύθυνση για τη λειτουργία του νέου ταμείου θα δίνεται από την κυβέρνηση μέσω της λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου.

Επικρατέστερος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο νέο Υπερταμείο εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ο νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με Τα Νέα, και οι ΔΕΚΟ μπαίνουν πλέον στο κάδρο του νέου Υπερταμείου, στο οποίο δημιουργείται ένα ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο, μία ακόμη δηλαδή θυγατρική, αποκλειστικά για εταιρείες κοινής ωφέλειας, όπως οι ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΕΥΔΑΠ.

Βάσει των όσων συμφωνήθηκαν την Τρίτη, το νέο ταμείο πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 και θα απαρτίζεται από τέσσερις θυγατρικές. Το ΤΑΙΠΕΔ που θα φέρει εις πέρας τις αποκρατικοποιήσεις που αυτήν τη στιγμή τρέχουν, επτά τον αριθμό, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με προίκα τη συμμετοχή του Δημοσίου στις τράπεζες, την εταιρεία των ΔΕΚΟ και την ΕΤΑΔ με χαρτοφυλάκιο από 80.000 δημόσια ακίνητα.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments