Λέσβος: Διαμαρτυρία μεταναστών κατά των απελάσεων

Λέσβος: Διαμαρτυρία μεταναστών κατά των απελάσεων

Περίπου 400 μετανάστες, οι περισσότεροι Πακιστανοί κι από χώρες της βόρειας Αφρικής, ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης καθιστική διαμαρτυρία με πλακάτ, στη Μόρια της Λέσβου, ζητώντας να σταματήσουν οι απελάσεις προς την Τουρκία.

Τις τελευταίες είκοσι ημέρες η διαδικασία της καταγραφής των μεταναστών στη Μόρια έχει διαφοροποιηθεί από αυτή των προσφύγων. Πλέον, μετά την καταγραφή τους, συλλαμβάνονται, κρατούνται και στη συνέχεια μέσω του λιμανιού της Καβάλας, μεταφέρονται σε προαναχωρησιακά Κέντρα της βόρειας Ελλάδας, απ’ όπου ακολουθεί η απέλαση τους στην Τουρκία, μέσω συνοριακού σταθμού στους Κήπους του Έβρου. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πάνω από 300 μεταγωγές μεταναστών από τη Μυτιλήνη προς τη Βόρεια Ελλάδα.

«Είμαστε κι εμείς άνθρωποι», αναγράφεται στα πλακάτ των μεταναστών, που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του hotspot της Μόριας.

«Εργαζόμουν ως δημοσιογράφος στο Πακιστάν, στην πόλη Μουλτάν. Η τοπική μαφία με απείλησε όπως έκανε και με άλλους δημοσιογράφους στην εφημερίδα που δούλευα. Αναγκάστηκα να φύγω. Θέλω να πάω στην Ευρώπη και να προσπαθήσω να φέρω κοντά μου την οικογένεια μου. Αν με γυρίσουν στο Πακιστάν η ζωή μου κινδυνεύει» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Κάμερ Αμπάς, ένας από τους διαδηλωτές, ζητώντας να του επιτραπεί να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ευρώπη.

«Είμαι χριστιανός και η ζωή μου κινδυνεύει στο Πακιστάν. Ήρθα στην Ευρώπη γιατί πίστευα ότι θα είμαι ασφαλής. Δυστυχώς έμαθα πως θα μας πάνε πίσω στη Τουρκία. Ζητώ την προστασία από την Ευρώπη και το δικαίωμα να πιστεύω σε όποια θρησκεία θέλω χωρίς να απειλείται η ζωή μου. Στο Πακιστάν όποιος δηλώνει χριστιανός βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του», ανέφερε ένας άλλος μετανάστης.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments