Σταθάκης: Κάτω από το 1% το κόστος χρήσης χρεωστικών καρτών

Σταθάκης: Κάτω από το 1% το κόστος χρήσης χρεωστικών καρτών

Μειώνεται, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, το κόστος των ηλεκτρονικών συναλλαγών με επόμενο στόχο της κυβέρνησης είναι αυτό να κατέβει κάτω από το 1%.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σήμερα το πρωί στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με το κόστος χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σταθάκης η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόλις οκτώ συναλλαγές με κάρτα ανά κάτοικο. «Άρα, αυτό σημαίνει ότι η χρήση είναι επιθυμητή. Η κυβέρνηση με διάφορους τρόπους επιδιώκει να επεκταθεί η χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και ταυτόχρονα παρακολουθεί πολύ στενά όλο το σύστημα των χρεώσεων».

Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τραπεζικών Χρεώσεων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, που θα παρακολουθεί τις χρεώσεις που υπάρχουν από τις διάφορες τράπεζες.

Για τη σχέση ανάμεσα στον προμηθευτή και στον καταναλωτή, όπως διευκρίνησε ο υπουργός, έχει ενσωματώσει το υπουργείο την οδηγία για πλήρη απαγόρευση ο προμηθευτής να χρεώσει οτιδήποτε για χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής στον καταναλωτή.

Τέλος, όσον αφορά τη σχέση του προμηθευτή με την τράπεζα. Εκεί το υπουργείο έχει ενσωματώσει όλες τις συναφείς ευρωπαϊκές οδηγίες. «Εκεί οι τιμές επιβάλλονται και πρέπει να τηρούν κάποιους ελάχιστους κανόνες απ’ αυτούς που υπάρχουν και για τις διατραπεζικές ανταλλαγές, όταν υπάρχουν δύο τράπεζες, αλλά και τη σχέση αυτή σε ποσοστά 0,2% ή 0,3%», κατέληξε ο κ. Σταθάκης

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments