Κυκλώματα εμφανίστηκαν στην Ειδομένη

Κυκλώματα εμφανίστηκαν στην Ειδομένη

Δραστηριότητες που δεν τιμούν τη χώρα και αποκαλύπτουν απουσία κρατικού συντονισμού και ελέγχου, συμβαίνουν καθημερινά στην Ειδομένη, με την εμφάνιση κυκλωμάτων που δρουν και επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες.

Το θέμα θίγει με ρεπορτάζ η Καθημερινή, η οποία αναφέρει ότι δρουν οργανωμένες ομάδες, όχι όλες σε εθνοτική βάση, που ρυθμίζουν υπογείως δραστηριότητες της καθημερινότητας στον καταυλισμό προς ίδιον συμφέρον.

Στο δημοσίευμα, παρατίθενται σκηνικά, που περιγράφουν το χάος σε μία «πόλη» 14.000 ανθρώπων.

  • Σύμφωνα μ΄ αυτό, απεγνωσμένοι άνθρωποι μπήκαν στο κοινοτικό κατάστημα στην πλατεία του χωριού, σπάζοντας τις πόρτες και πέρασαν τη νύχτα αφού έκαψαν καρέκλες, τραπέζια και άλλα έπιπλα για να ζεσταθούν.
  • Φορτηγά με τρόφιμα και είδη ρουχισμού μοιράζουν τη βοήθεια καταμεσής του δρόμου εν μέσω πανζουρλισμού και όποιος προλάβει να πάρει ό,τι μπορέσει.
  • Πολλά από τα είδη (αλάτι, ζάχαρη, μακαρόνια, αφρόλουτρα, κ.λπ.) κάνουν την εμφάνισή τους απλωμένα σε σεντόνια προς πώληση από εκείνους που πρόλαβαν να πάρουν περισσότερο απ’ ό,τι χρειάζονταν, κουβέρτες και ρούχα χρησιμοποιούνται σαν καυσόξυλα και άλλα πετιούνται στην πλατεία του χωριού, ενώ το πακέτο με τσιγάρα πωλείται έναντι πέντε ευρώ από πρόσφυγες.
  • Πλανόδιοι από την κεντρική Μακεδονία συρρέουν στον καταυλισμό και πωλούν τρόφιμα αμφιβόλου ποιότητας με χαρακτηριστική περίπτωση, χθες, κατά την οποία έμπορος διέθετε εντόσθια πουλερικών και νωπών κοτόπουλων χωρίς να είναι γνωστό εάν είχαν ελεγχθεί και από ποιον.
  • Επίσης, στην Ειδομένη φτάνουν γυναικεία δωδεκάποντα παπούτσια, δαντελένιες γυναικείες φούστες και σατέν πιτζάμες, τα οποία φυσικά δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments