Παρών ψήφισαν οι ΑΝΕΛ για την άρση της ασυλίας του Σταθάκη

Παρών ψήφισαν οι ΑΝΕΛ για την άρση της ασυλίας του Σταθάκη

Παρολίγον θύμα της πρόσφατης κόντρας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κινδύνεψε να πέσει ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος, μαζί με συναδέλφους καθηγητές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και φοιτητές, ελέγχεται για κακοδιαχείριση κονδυλίου ειδικού λογαριασμού του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Κατά της άρσης ασυλίας του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού τάχθηκαν οι βουλευτές – μέλη της Επιτροπής της Ολομέλειας του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού, αντίθετα «υπέρ» της άρσης ασυλίας τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» ψήφισαν οι ΑΝΕΛ (!).

Το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε να πάρει θέσει ενώ απουσίασε από την ψηφοφορία ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα με ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Η υπόθεση για την οποία ζητείται να ελεγχθεί ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αφορά «πτυχή» του δικαστικού ελέγχου που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – και στο οποίο ήταν καθηγητής ο κ. Σταθάκης- σχετικά με αποφάσεις παράτυπων πληρωμών από ειδικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου, ύψους 1.000.000 ευρώ για θέματα μισθοδοσίας και ιδιωτικής ασφάλισης.

Υπόθεση που για το αστικό της τμήμα ο υπουργός έχει δικαιωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις πράξεις του από τον Ιούνιο του 2014 και με την ποινική της διάσταση ήρθε για πρώτη φορά στην Βουλή το 2013. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, αυτή η νέα δικογραφία αφορούσε πάλι υπόθεση δαπανών μισθοδοσίας αλλά όχι τι ίδιες με την προηγούμενη φορά.

Η δεύτερη δικογραφία που απασχόλησε την Επιτροπή Δεοντολογίας αφορούσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, σχετικά με την θητεία του ως δημάρχου και αφορούσε την μεταφορά επιβατών με πλοίο που δεν είχε έγκριση του νηογνώμονα. Κατά της άρσης ασυλίας τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΚΕ, «υπέρ» οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού ενώ «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές και πάλι των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments