Τι είναι το εγκεφαλικό του κομμωτηρίου;

Τι είναι το εγκεφαλικό του κομμωτηρίου;

Αναμφισβήτητα όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν το λούσιμο στα κομμωτήριο. Ειδικά για τις γυναίκες μετά την πολύωρη διαδικασία της βαφής, είναι μια στιγμή χαλάρωσης έτσι όπως αφήνουν το κεφάλι ελεύθερο προς τα πίσω να ακουμπήσει στον λουτήρα. Εκείνη την ώρα λοιπόν κανείς δεν σκέφτεται πως προκαλεί υπερέκταση στον αυχένα, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί το κατάλληλο “ζέσταμα”.

Έχει παρατηρηθεί λοιπόν πως πολλές –κυρίως- γυναίκες, φεύγουν από το κομμωτήριο νοιώθοντας ένα μικρό πιάσιμο, ίσως κάποιες μάλιστα να έχουν και πονοκέφαλο ο οποίος διαρκεί αρκετές ημέρες και φυσικά καμία δεν έχει σκεφθεί πως οι πόνοι οφείλονται στην κακή στάση που έχουν κατά τη διάρκεια του λουσίματος.
Ωστόσο, από πληροφορίες που λαμβάνουμε από ξένα μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει έρευνες επ’ αυτού, γιατί η υπερέκταση του αυχένα ειδικά κάτω από συνθήκες «χαλάρωσης» μπορεί να προκαλέσει ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο είναι γνωστό ως «σύνδρομο κομμωτηριακού εγκεφαλικού».

Τα ίδια μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην περίπτωση της Ελίζαμπεθ Σμιθ η οποία υπέστη εγκεφαλικό μερικές ημέρες μετά την επίσκεψή της σε σαλόνι ομορφιάς. «Έκανα εμετό, είχα πυρετό και δεν μπορούσα να σταθώ πουθενά. Ένιωθα αδυναμία στα πόδια μου, τα χέρια μου έτρεμαν. Πίστευα ότι πεθαίνω» είπε η ίδια μιλώντας στο ABC-KGTV. Η Σμιθ έχει υποβάλει μήνυση στο εν λόγω σαλόνι ομορφιάς υποστηρίζοντας ότι απέτυχαν να στηρίξουν καλά το κεφάλι της καθώς την έλουζαν.

Ο Στίβεν Ζίλερ, επικεφαλής των ερευνών για τα εγκεφαλικά επεισόδια στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς έχει δώσει μια απάντηση για το πώς μπορεί να συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό: «Όταν κάποια από τις αρτηρίες του τραχήλου καταστραφεί λόγω της υπερέκτασης του αυχένα, μπορεί κάποιος να πάθει εκτομή, μια βλάβη που προκαλείται στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα την ανώμαλη ροή και πήξη του αίματος και τη δημιουργία θρόμβων που μπορούν να φθάσουν στον εγκέφαλο προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο».

Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει καθησυχάζοντας τους φαν των κομμωτηρίων, ότι σαφώς η οδήγηση ενός αυτοκινήτου είναι πιο επικίνδυνη από την επίσκεψη σε ένα κομμωτήριο.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments