Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τις Περιφέρειες

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τις Περιφέρειες

Τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφέρειες και στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την «αδυναμία της κυβέρνησης να έρθει σε συνεννόηση με τις περιφέρειες» σε αυτό το θέμα και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να μη μείνει εκτός από τον ρόλο που θα προβλέπει η νέα συμφωνία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Όπως είπε, οι περιφέρειες είναι εκείνες που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και μπορούν να σταθούν πάνω από μικροσυμφέροντα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε υπέρμαχος του ρόλου της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε ότι με αυτήν την επίσκεψή του στην ΕΝΠΕ εγκαινιάζεται ένας κύκλος ουσιαστικής συνεργασίας. Εκτός από το προσφυγικό έδωσε συγχαρητήρια στις περιφέρειες για την αποτελεσματικότητά τους και την εγγύτητα που έχουν με τους πολίτες.

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν θεσμικές ατέλειες, όπως επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, γραφειοκρατία κ.α., που θα ενισχύσουν τον ρόλο των περιφερειών.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ευχήθηκε για μία «αληθινή, ειλικρινή συνεργασία».

Όπως σημείωσε ο κ. Αγοραστός, «οι περιφέρειες έδειξαν, με απτά μετρήσιμα αποτελέσματα, ότι μπορούν και δημιουργούν και δεν σήκωσαν τα χέρια στις δύσκολες στιγμές». Ακόμη, υποστήριξε ότι υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν, όπως η ελλιπής χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και καταστροφών από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και η επικοινωνία μεταξύ υπουργείων και περιφερειών.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments