Πανό «Ανοίξτε τα σύνορα» στην Ακρόπολη

Πανό «Ανοίξτε τα σύνορα» στην Ακρόπολη

Πανό υπέρ του ανοίγματος των συνόρων και της ελεύθερης διέλευσης των προσφύγων ανάρτησαν στην Ακρόπολη, το πρωί της Παρασκευής, μέλη της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Safe Passage- Stop WARS», σε μία συμβολική κίνηση, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 46.000 άνθρωποι και το προσφυγικό έχει λάβει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

«Εδώ και μήνες σύσσωμη η ελληνική κοινωνία πρωτοστατεί σε ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης στα νησιά και τις πόλεις. Η κοινωνική πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Safe Passage- Stop WARS υπερασπίζεται το δικαίωμα των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Αγωνιζόμαστε για να υπάρξει ασφαλής δίοδος για όλους τους πρόσφυγες, για όλους τους κατατρεγμένους που βιώνουν τον πόλεμο και έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο», αναφέρει μεταξύ άλλων η πρωτοβουλία μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Οι αντιδράσεις οργανώσεων αλλά και των ίδιων των προσφύγων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το κλείσιμο των συνόρων συνεχώς πληθαίνουν.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments