Προκαλούν οι Αλβανοί: Επίδειξη νυφικών σε Εκκλησίες

Προκαλούν οι Αλβανοί: Επίδειξη νυφικών σε Εκκλησίες

Προκαλούν και πάλι οι Αλβανοί. Αποδεικνύοντας ότι και στην πράξη δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, έστησαν φωτογράφηση μόδας μέσα σε ορθόδοξους ναούς στο Μπεράτι και στο Ελμπασάν της Αλβανίας, στις οποίες εμφανίζονται μοντέλα να ποζάρουν φορώντας νυφικά!

Οι νεαρές από την Αλβανία διαφήμιζαν νυφικά ποζάροντας πάνω στο δεσποτικό θρόνο και στην Ωραία Πύλη, εκκλησιών που αποτελούν ιστορικά μνημεία για την Ορθοδοξία.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, η οποία αποτυπώνεται σε σχετική ανακοίνωση της κληρικολαϊκής συνέλευσης που συνήλθε με την συμμετοχή τριακοσίων και πλέον μελών, την οποία συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Μάλιστα, προχώρησε την κατάθεση αίτησης προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές, με την οποία ζητά την επιστροφή των ναών, των μονών και όλων των αντικειμένων λατρείας.

anastasios

Χαρακτηρίζει ιεροσυλία, όσα συνέβησαν στους Ναούς του Μπερατίου και του Ελμπασάν και με νόημα σημειώνει πως «τέτοιες ιεροσυλίες δεν «προβάλλουν» την πολιτισμική κληρονομιά και δεν έχουν γίνει σε άλλη θρησκευτική κοινότητα της Αλβανίας. Διαμαρτυρόμεθα, διότι κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες κατακρατούν μετά από εικοσιπέντε χρόνια Δημοκρατίας τους ιερούς αυτούς χώρους, δίνουν άδειες που βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Παράλληλα ζητούν να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος που έχει ψηφιστεί από το 2009 για την επιστροφή στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, όλοι Ιεροί Ναοί, οι Μονές, τα ιερά Λείψανα, οι εικόνες, και τα αντικείμενα λατρείας, που είναι πολύτιμα και ιερά για όλους τους ανά την οικουμένη Ορθοδόξους, και ασφαλώς και για τους πιστούς της Αλβανίας.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει αναδειχθεί σε ηγετική μορφή στο χώρο του Χριστιανισμού και το έργο του αναγνωρίζεται πέραν της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments