Το χρώμα του χρήματος θα δουν τον Απρίλιο ιατροί και νοσηλευτές

Το χρώμα του χρήματος θα δουν τον Απρίλιο ιατροί και νοσηλευτές

To πρόβλημα της μη καταβολής των υπερωριών και των εφημεριών για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό φαίνεται πως λύνεται, έστω και με σημαντική καθυστέρηση.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μαζί με τη μισθοδοσία που θα καταβληθεί πριν το τέλος Απριλίου θα μπουν τα χρήματα που αφορούν υπερωρίες και εφημερίες -του α’ τριμήνου 2016- γιατρών και λοιπού προσωπικού των δημοσίων δομών Υγείας.

Ήδη έχουν μεταφερθεί τα χρήματα για την αποπληρωμή των εφημεριών- υπερωριών και εξαιρέσιμων για το α’ τρίμηνο του 2016, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εποπτευόμενων από το υπουργείο Υγείας φορέων του ΕΣΥ.

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων, Υγειονομικών Περιφερειών, ΠΕΔΥκαι ΕΚΑΒ όλης της χώρας καθώς και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ΝΙΜΙΤΣ, Αρεταίειο και Αιγινήτειο, ανέρχεται σε 74.582.759.80 ευρώ (εφημερίες γιατρών: 54.203.675 ευρώ και υπερωρίες λοιπού προσωπικού: 20.379.084 ευρώ).

Το υπουργείο έχει ήδη ενημερώσει τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την ανάγκη άμεσης ενταλματοποίησης των εν λόγω δαπανών, έτσι ώστε μέχρι τη μισθοδοσία της 27ης Απριλίου να έχουν καταβληθεί οι παραπάνω πρόσθετες αμοιβές.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments