Μέρκελ: Συμφωνήσαμε οι 28 – Τώρα περιμένουμε την Τουρκία

Μέρκελ: Συμφωνήσαμε οι 28 – Τώρα περιμένουμε την Τουρκία

Σε ένα καταρχήν σχέδιο συμφώνησαν οι «28», σύμφωνα με δήλωση της ‘Aνγκελα Μέρκελ, μετά το δείπνο εργασίας των κρατών-μελών της ΕΕ.

«Έχουμε καταλήξει στα βασικότερα σημεία ενός σχεδίου που θα παρουσιάσουμε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας», είπε η καγκελάριος και εξήγησε πως «το βασικό στοιχείο είναι να αναστείλει τελείως η Τουρκία την παράνομη μετανάστευση προς τα ελληνικά νησιά».

«Κάθε αίτηση παροχής ασύλου καταλήξαμε ότι πρέπει να εξετάζεται σε μεμονωμένη βάση, κάτι που θα είναι δύσκολο διοικητικά», προσέθεσε.

Όπως τόνισε η κ. Μέρκελ «με σύμφωνη γνώμη Ελλάδας, ελπίζουμε να συνεργαστούν όλες οι αρχές παροχής ασύλου της Ευρώπης για να αντιμετωπιστεί η κρίση».

«Από νομικής πλευράς για παροχή ασύλου, για να μπορέσει η Τουρκία να παρέχει προστασία στους πρόσφυγες, θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος για το ζήτημα της βίζα», συμπλήρωσε και συνέχισε:

Θα πρέπει να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα, τα απαραίτητα μέσα, για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση. Να μην αφεθεί μόνη της».

«Υπάρχουν θέματα ως προς την Τουρκία που πρέπει να συζητήσουμε, π.χ. η χρηματοδότηση, τα ενταξιακά κεφάλαια, η βίζα. Όλα αυτά θα συζητηθούν αύριο», επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια προσέγγισης της Τουρκίας, ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments