Στη Σύνοδο εκτός από προσφυγικό και ο φόρος στα… ταμπόν!

Στη Σύνοδο εκτός από προσφυγικό και ο φόρος στα… ταμπόν!

Δεν ήταν μόνο το προσφυγικό που απασχόλησε τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αλλά και ο φόρος στα… ταμπόν, με τον Ντέιβιντ Κάμερον να σημειώνει μεγάλη νίκη, καθώς ο λεγόμενος «tampon tax» (φόρος στα ταμπόν), αποτελεί σημαντικό θέμα για τη Βρετανία.

Βρετανοί βουλευτές έχουν αναφέρει ότι η χρέωση ΦΠΑ στα ταμπόν σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, κατέληξε να δημιουργήσει έναν Vagina Added Tax (φόρο προστιθέμενου «κόλπου»).

Οι «28» χαιρέτισαν, το βράδυ της Πέμπτης, «την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συμπεριλάβει τις προτάσεις για αυξημένη ευελιξία στα κράτη μέλη όσον αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα σε όλα τα κράτη-μέλη να έχουν μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στα προϊόντα υγιεινής».

Αξίζει να επισημανθεί ότι στη Βρετανία, ο ΦΠΑ στα είδη υγιεινής είναι μειωμένος στο 5%, όμως περισσότεροι από 300.000 Βρετανοί έχουν υπογράψει αίτημα να εξαιρεθούν τα είδη αυτά από την φορολογία συνολικά.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν είχε υποσχεθεί να διαθέσει τα έσοδα από τον φόρο σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για τις γυναίκες.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να επωφεληθούν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις γυναικών και έχουμε ήδη διανείμει 17 εκατ. στερλίνες σε κοινωφελείς σκοπούς σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Τζορτζ Όσμπορν και πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή είπαμε ότι θα αγωνιστούμε για την επίτευξη συμφωνίας για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο μηδέν, και απόψε όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες χαιρέτισαν το σχέδιο μας. Έχουμε επιτύχει ό, τι καμία βρετανική κυβέρνηση δεν έχει καν προσπαθήσει να επιτύχει».

«Απλά δείχνει πώς η Βρετανία μπορεί να θέσει θέματα και να προτείνει μία μεταρρύθμιση που θα ωφελήσει εκατομμύρια ανθρώπους, ως μία ισχυρή φωνή μέσα σε μια μεταρρυθμισμένη ΕΕ», επισήμανε.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments