Τουρκική άκατος επιχειρεί κατά λέμβου μεταναστών (video)

Τουρκική άκατος επιχειρεί κατά λέμβου μεταναστών (video)

Με διαδοχικά tweet βιντεοσκοπημένο υλικό και φωτογραφίες ο ανταποκριτής του βρετανικού Channel 4 Αlex Thomson έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες μιας πραγματικότητας που υποψιάζονταν όλοι αλλά κανείς δεν μπορούσε να αποδείξει. Το ότι ευθύνεται σε κάποιες περιπτώσεις η Τουρκική ακτοφυλακή για την βύθιση λέμβων εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο μια τέτοια καταδίωξη με σκοπό την βύθιση λέμβου έλαβε χώρα στα 4,5 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, και διήρκεσε 35 ολόκληρα λεπτά. Σε φωτογραφίες που ανάρτησε στο λογαριασμό του φαίνονται άτομα που επιβαίνουν στο τουρκικό σκάφος να προσπαθούν να καταστρέψουν την μηχανή της λέμβου των προσφύγων με ένα μακρύ κοντάρι.

Όπως σημειώνει μάλιστα επίθεση δέχτηκαν και οι επιβαίνοντες της λέμβου. Την επίθεση επιβεβαιώνει μία 22χρονη από την Ερυθραία υποστηρίζοντας ότι την χτύπησαν στο κεφάλι. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο το κύριο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπάθησε να βυθίσει τη λέμβο των προσφύγων καταρχάς δημιουργώντας απόνερα μπροστά του.

Τελικά, οι περίπου 40 πρόσφυγες που επέβαιναν στην λέμβο κατάφεραν να σωθούν και να καταλήξουν στο Αγαθονήσι με τη βοήθεια του MOAS (Υπεράκτιος Σταθμός Βοήθειας Μεταναστών) και ψαράδων που οδήγησαν τους πρόσφυγες μακριά από τα βράχια.

https://youtu.be/6aVbQnUQAa8

tweet

metanastes

met3

Metanastes1

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments