Γεννηματά: Πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η Συμφωνία

Γεννηματά: Πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η Συμφωνία

Η Φώφη Γεννηματά αν και χαρακτήρισε θετικό γεγονός την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, ωστόσο θεωρεί πολύ δύσκολη της υλοποίησή της.

Σε δηλώσεις στο Mega, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «είναι σίγουρα θετικά να υπάρχει συμφωνία», ωστόσο έσπευσε να τονίσει ότι «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και αστερίσκοι» και πως «κατ’ αρχήν θα κριθεί από την υλοποίησή της».

«Η αίσθησή μου είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η συμφωνία αυτή στην πράξη και βεβαίως δεν αποτελεί την κοινή μεταναστευτική πολιτική που θα έπρεπε να αποκτήσει επιτέλους η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι ο ρόλος της Τουρκίας έχει αναβαθμιστεί, καθώς αποτελεί το «κλειδί» για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΕ βρίσκεται σε θέση άμυνας.

Ακόμη, η πρόδερος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως το θέμα έχει γίνει από ευρωπαϊκό, διμερές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κάτι που δεν έχει συνάδει με τα όσα συμφώνησαν οι αρχηγοί στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είχα πάντοτε την άποψη ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει (σσ ο Αλ. Τσίπρας) την απόφαση των πολιτικών αρχηγών και νομίζω ότι επιβεβαιώνεται η άποψή μου», ανέφερε, προσθέτοντας: «Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την Ελλάδα και στην οικονομική κρίση προστέθηκε και η προσφυγική κρίση με πολύ μεγάλη ευθύνη και της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων».

Σχετικά με τα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, η κ. Γεννηματά είπε: «Αναρωτιέμαι πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να επαναλαμβάνω την ξεκάθαρη στάση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός».

Η ίδια τόνισε πως στην περίπτωση κινδύνου πτώσης της κυβέρνησης η παρούσα Βουλή θα πρέπει να δώσει τη λύση με τη δημιουργία κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν τα δύο πρώτα κόμματα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments