Μπροστά η ΝΔ, στο 3,8% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά η ΝΔ, στο 3,8% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Διευρύνει το προβάδισμά της η Νέα δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Alco για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 3,8%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 21,1% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ «πέφτει» στο 5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6% και η Ένωση Κεντρών με 2,6%.

Οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα λαμβάνουν ποσοστό 2,2% και το Ποτάμι 1,8%.

Ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή επιλέγεται από το 38% των πολιτών που συμμετείχαν σε γκάλοπ, ενώ στο 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όσο για την απογοήτευση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, είναι χαρακτηριστικό ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεικωθεί το επόμενο 6άμηνο.

Η εφημερίδα επισημαίνει, βάσει των στοιχείων της δημοσκόπησης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταγράφει ιστορικά πλέον χαμηλά ποσοστά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, τέτοια που κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει καταγράψει είτε στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν είτε παλαιότερα.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments