Νέο ραντεβού υπουργών με θεσμούς την Κυριακή

Νέο ραντεβού υπουργών με θεσμούς την Κυριακή

Νέα συνάντηση θα έχουν την Κυριακή ελληνική πλευρά και κουαρτέτο για μία σύνοψη της κατάστασης. Θα είναι η τελευταία, καθώς οι εκπρόσωποι των Θεσμών αναχωρούν και αναμένεται να επιστρέψουν μετά το Καθολικό Πάσχα.

Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Κατρούγκαλου και Γιώργου Σταθάκη, ολοκληρώθηκε το Σάββατο, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, με τους επικεφαλής των θεσμών.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φαίνεται ότι βρέθηκαν το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Δεν πάμε για να κλείσουμε αύριο» είπε στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι στα θέματα αρμοδιότητάς του παραμένουν οι διαφωνίες για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων.

Ο υπουργός Εργασίας διέψευσε τις πληροφορίες για εθνική σύνταξη με 15 χρόνια ασφάλιση στα 288 ευρώ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι την Κυριακή θα συνεχισθεί η συζήτηση για τις συντάξεις, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων, διότι την επόμενη εβδομάδα μεσολαβεί το Πάσχα των Καθολικών, οπότε και αναμένεται να αναχωρήσουν οι θεσμοί από την Αθήνα.

«Έγινε σήμερα συζήτηση για τις συντάξεις η οποία συνεχίζεται στα τεχνικά κλιμάκια. Θα συζητήσουμε και αύριο Κυριακή για τις συντάξεις. Αύριο θα συζητήσουμε και για το πώς βλέπουμε το επόμενο πρόγραμμα των συζητήσεων. Προφανώς επειδή είναι το Πάσχα των Καθολικών και Διαμαρτυρόμενων, θα πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι κάποτε να φύγουν και να κάνουν Πάσχα με την οικογένειά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φεύγουν οι Θεσμοί χωρίς τελική συμφωνία

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments