«Ωρα της Γης» σε πάνω από 170 χώρες

«Ωρα της Γης» σε πάνω από 170 χώρες

«Ωρα της Γης» το βράδυ του Σαββάτου στις 20.30 σε περισσότερες από 170 χώρες, για να περάσει ένα παγκόσμιο συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Οι πόλεις στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας ήταν οι πρώτες που έκλεισαν τα φώτα με αφορμή την Ωρα της Γης, η οποία έχει καθιερωθεί, ώστε να δοθεί έμφαση στην απειλή της κλιματικής αλλαγής. Η Oπερα του Σίδνεϊ βυθίστηκε στο σκοτάδι, όπως και η θρυλική γέφυρα της πόλης, αλλά και δεκάδες ακόμη κτήρια και μνημεία σε πόλεις της Αυστραλίας.

Στην ‘Ωρα της Γης συμμετείχαν περισσότερες από 170 χώρες και περισσότερα από 350 εμβληματικά κτήρια ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Πύργος του Άιφελ, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη, αλλά και το Taipei 101.

Επίσης, πολίτες, σε σπίτια και σε επιχειρήσεις, κλήθηκαν να σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα.

Στην Ώρα της Γης συμμετείχε και η Ελλάδα, με το συμβολικό σβήσιμο του φωτισμού του Παρθενώνα στις 20:30 και για μία ώρα. To φετινό θέμα αφορούσε «Μέρη που Αγαπάμε», όπως παραλίες, δάση, κοραλλιογενείς υφάλους, χιονισμένες βουνοκορφές και ποταμούς, που κινδυνεύουν λόγο της κλιματικής αλλαγής.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε το 2007 με μία ερώτηση: Πως μπορούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για την περιβαλλοντική υποβάθμιση; Η απάντηση δόθηκε από μια ομάδα Αυστραλών στο Σίδνεϊ οι οποίοι ζήτησαν απο τους κατοίκους της πόλης να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα. Στις 31 Μαρτίου 2007, 2.2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2100 επιχειρήσεις στο Σίδνεϊ έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα, ήταν η Ώρα της Γης.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments