Αλεξιάδης: Μπορεί να είναι 6 και 7 δόσεις για φόρο εισοδήματος

Αλεξιάδης: Μπορεί να είναι 6 και 7 δόσεις για φόρο εισοδήματος

Για τον στόχο της κυβέρνησης να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος, 6 με 7, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σπεύδοντας να επισημάνει πως πρόκειται ωστόσο για θέμα διαπραγμάτευσης.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ούτε τον Ζορό κάνουμε, ούτε τον Προμηθέα. Δηλαδή, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα για το πως λειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα. Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα δεν μπορούμε να παίρνουμε μόνοι μας αποφάσεις όταν υπάρχει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Η πολιτική μας θέση είναι να έχουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις διαμοιρασμένες σε όσο γίνεται περισσότερους μήνες. Αυτό που προσπαθούμε τώρα είναι να έχουμε περισσότερες μηνιαίες δόσεις. Μπορεί να είναι και 6 και 7 δόσεις. Αλλά αυτά είναι θέματα διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ακόμη πως «εάν χρειαστεί στη φορολογία εισοδήματος να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση, αυτό γίνεται με πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις και θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά και στα πολύ υψηλά».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι ο νέος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα λέγεται… ΕΝΦΙΑ 2.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.