Αδειάζουν τα νησιά από πρόσφυγες

Αδειάζουν τα νησιά από πρόσφυγες

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Κυριακή, η εφαρμογή της αποφάσεως της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για επαναπροώθηση στην Τουρκία όσων μεταναστών εισέρχονται στην Ελλάδα.

Στην προσπάθειά τους για να δημιουργηθούν οι συνθήκες εφαρμογής της Συμφωνίας, οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει μία επιχείρηση “εξπρές” για να μεταφέρουν όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά προς κέντρα κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Οι επιχειρήσεις αυτές, γίνονται σε όλα τα νησιά όπου λειτουργούν hot spots, όπως στη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο, τη Σάμο και την Κω. Στόχος είναι τα κέντρα αυτά να αδειάσουν, ώστε όσοι καταφτάνουν από αύριο στα νησιά να είναι υποψήφιοι για επιστροφή στα τουρκικά εδάφη.

Eφτασε ο Ολλανδός υπερυπουργός

Όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής στο Mega, με απόφαση του προέδρου της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αξιωματούχος έφτασε στην Ελλάδα και ανέλαβε ρόλο συντονιστή των προσπαθειών για την καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η συγκρότηση κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής για τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων φορέων, καθώς στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα.

Εν τω μεταξύ, δόθηκε εντολή στα πρακτορεία της Λέσβου να μην εκδίδουν κανένα εισιτήριο για τους πρόσφυγες με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments