Τούρκος τζιχαντιστής ο βομβιστής αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη

Τούρκος τζιχαντιστής ο βομβιστής αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη

Τούρκος τζιχαντιστής ήταν ο καμικάζι, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο σε εμπορικό πεζόδρομο στην Κωνσταντινούπολη και πρόκειται για τον 24χρονο Mεχμέτ Οζτούρκ, από το Γκαζιαντέπ.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικές αρχές είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε: ο ένας ύποπτος ήταν ο Σαβάς Γιλντίς και ο άλλος ήταν ο Μεχμέτ Οζτούρκ.

Μετά τη βομβιστική επίθεση, ο πατέρας του Οζτούρκ και ο αδερφός του είχαν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές. Η ταυτοποίηση του βομβιστή έγινε αφού είχαν ληφθεί δείγμα DNA από συγγενικά του πρόσωπα.

Ο Μεχμέτ γεννήθηκε το 1992 και ήταν γνωστός στις αρχές για τις διασυνδέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει πέντε συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση, ενώ στρατιωτικός νόμος έχει επιβληθεί σε επτά επαρχίες.

Ο πατέρας του Οζτούρκ είπε κατά την ανάκρισή του ότι ο άντρας που φαινόταν στο βίντεο την στιγμή της επίθεσης, έμοιαζε με τον γιο του ο οποίος αγνοείτο επί χρόνια.

Από τη βομβιστική επίθεση, σκοτώθηκαν πέντε άτομα, ανάμεσα και ο δράστης, ενώ τραυματίστηκαν 39 άνθρωποι, από τους οποίους οι επτά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το αιματοκύλισμα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας επανεξετάζουν τα μέτρα ασφάλειας στη χώρα, ενώ επανέλαβε ότι η Τουρκία επιδιώκει τη συνεργασία με άλλες χώρες, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments