Αναβλήθηκε το ντέρμπι Γαλατά-Φενέρ υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Αναβλήθηκε το ντέρμπι Γαλατά-Φενέρ υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι ανάμεσα στη Γαλατασαράι και την Φενερμπαχτσέ αναβλήθηκε και το στάδιο εκκενώθηκε, καθώς το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης έκανε λόγο για «σοβαρές πληροφορίες που ελήφθησαν» σχετικά με μια πιθανή απειλή στον τομέα ασφαλείας.

Η απόφαση για την ακύρωση του αγώνα και την απομάκρυνση των φιλάθλων ελήφθη από τον κυβερνήτη έπειτα από μία σύσκεψη με τις αθλητικές αρχές.

«Ο αγώνας μετατέθηκε μετά την αξιολόγηση μιας σοβαρής πληροφορίας» που έκανε λόγο για τον κίνδυνο επίθεσης, επισημαίνεται, χωρίς να δοθούν επιπλέον λεπτομέρειες, σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Οι θεατές ενημερώθηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ενώ τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν σύντομα από το σημείο.

Η ακύρωση του αγώνα, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 8 ώρα Τουρκίας και ώρα Ελλάδας αποφασίστηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχασαν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τέσσερις επιθέσεις αυτοκτονίας το 2016 στην Τουρκία.

Επίσης, άλλαξε και η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συγκέντρωση της εθνικής ομάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους αγώνες με Σουηδία και Αυστρία, με τις προπονήσεις να είναι κλειστές για το κοινό για λόγους ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα «παραδοθεί ποτέ στην ατζέντα του τρόμου».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments