ΕΕ: Κανείς από τους μετανάστες της Ειδομένης δεν θα επιστρέψει στην Τουρκία

ΕΕ: Κανείς από τους μετανάστες της Ειδομένης δεν θα επιστρέψει στην Τουρκία

Την απόλυτή αντίθεσή της με το ενδεχόμενο επιστροφής των μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη εκφράζει η Κομισιόν.

Σύμφωνα με πηγές του Ιταλικού πρακτορείου ANSA, το οποίο επικαλείται πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Κανένας από τους μετανάστες που έχουν μπλοκαριστεί στην Ειδομένη δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στην Τουρκία».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, oι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι τα άτομα που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και δικαιούνται άσυλο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης. Οι δε οικονομικοί μετανάστες -προσθέτει το ιταλικό πρακτορείο- έχοντας ήδη παρέλθει δεκατέσσερις ημέρες από την είσοδο στην ελληνική επικράτεια (περίοδος κατά την οποία μπορούν να απελαθούν στην Τουρκία βάσει σχετικής διμερούς συμφωνίας) θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα με την προοπτική επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους εάν και εφόσον υπογραφούν οι ανάλογες διμερείς συμφωνίες.

Τις δυσκολίες στην άμεση εφαρμογή της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου για το προσφυγικό αναγνώρισε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον απόηχο των αναφορών ότι οι αφίξεις προσφύγων στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Εν τω μεταξύ αξιωματούχος του τουρκικού υππουργείου Εξωτερικών διευκρίνιζε ότι
«Κανένας μετανάστης δεν θα επαναπροωθείται δια της βίας στην Τουρκία

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments