Πυρηνικό υποβρύχιο στην μέση του πουθενά

Πυρηνικό υποβρύχιο στην μέση του πουθενά

Στη βάση του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο Σάργκο -200 μίλια βόρεια της Αλάσκας- επικρατεί η ησυχία του αρκτικού κύκλου όπου ο πιο συνήθης ήχος είναι αυτός του ανέμου. Πριν από λίγες ημέρες όμως ακούστηκε ξαφνικά ένα πολύ δυνατό τρίξιμο από πάγο που σπάει και δεν οφείλονταν σε αποκόλληση παγόβουνου.

Μέσα από το παγωμένο τοπίο ξεπρόβαλλε ο πυργίσκος του πυρηνικού υποβρυχίου USS Hartford το οποίο βγήκε στην επιφάνεια της παγωμένης θάλασσας στο πλαίσιο μιας άσκησης επίδειξης δυνατοτήτων. Το υποβρύχιο πραγματοποίησε ανάδυση έκτακτης ανάγκης σπάζοντας ένα παχύ στρώμα πάγου και το πλήρωμά του ασχολήθηκε για λίγο με εργασίες επιφανείας.

Η άσκηση βέβαια μόνο ρουτίνας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθότι οι υπερδυνάμεις δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το υπέδαφος που αποκαλύπτεται με το λιώσιμο των πάγων λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι ενεργειακοί κολοσσοί του πλανήτη ουδόλως ενδιαφέρονται για να αντιστρέψουν την καταστροφή. Αντιθέτως την βλέπουν με καλό μάτι γιατί καινούργια αποθέματα πετρελαίου αποκαλύπτονται. Είναι βέβαια να απορεί κανείς σε ποιους θα τα διαθέσουν αν ο πλανήτης έχει πεθάνει από υπερθέρμανση. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

giphy

USS3

USS1

USS4

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments