Σακελλαρίδης: Με επιχειρηματολογία Σαμαρά, ο Τσίπρας

Σακελλαρίδης: Με επιχειρηματολογία Σαμαρά, ο Τσίπρας

Για νεοφιλελεύθερη στροφή που δεν έχει καμία σχέση με τη φιλοσοφία και την ιδεολογία της Αριστεράς κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς, με συνέντευξη του στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής, τον Πρωθυπουργό ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι σήμερα πλέον δεν μιλά ούτε με τον Τσίπρα, ούτε με τον Παππά.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ιδιαίτερα σκληρός με τους πρώην συντρόφους του και αφήνει να εννοηθεί ότι πολύ δύσκολα θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Ο κ. Σακελλαρίδης μιλά για όλους και για όλα. Από το γιατί το επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για κυβερνητικό εκπρόσωπο, από τους βουλευτές, τους υπουργούς που υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης, με επιχειρηματολογία Σαμαρά, αλλά και ότι πλέον δεν μιλάει με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά.

Νιώθω ευθύνη για την ιδεολογική και πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα διήγαγε μια συντριπτική πολιτική επικράτηση, υπέστη όμως μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα», λέει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσθέτοντας το όνομα του στην μακρά (όπως τείνει να γίνει) λίστα των πρώην συνεργατών που “καρφώνουν” τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Με ενοχλεί που όλα αυτά γίνονται στο όνομα της Αριστεράς. Και νιώθω ευθύνη. Δεν μπορώ να χρεώνω όλη την κατάσταση μόνο στον Τσίπρα και στο επιτελείο του», σημειώνει.

Δεν μιλάω πια ούτε με τον Τσίπρα, ούτε με τον Παππά

Πια, δεν μιλάει ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε με τον Νίκο Παππά, ούτε και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να είναι τελικά υποψήφιος και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου: «Νιώθω πιο πολλή θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους. Τα μέλη, τους βουλευτές, τους υπουργούς που υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης. Με επιχειρηματολογία Σαμαρά». Αφήνει δε να εννοηθεί πως αν γίνονταν εκλογές σήμερα, ίσως να μην ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. “Και κάθε τόσο ρωτάει τον ίδιο του τον εαυτό: «Αν γίνουν αύριο εκλογές, Γαβριήλ, τι θα ψηφίσεις;»”, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Τον έκανα κυβερνητικό εκπρόσωπο γιατί ήταν άφθαρτος και γοητευτικός

Ως άφθαρτος και… γοητευτικός επιλέχθηκε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος από τον Αλέξη Τσίπρα για το πρώτο διάστημα της “πρώτης φοράς Αριστερά”. Ένα διάστημα που φαίνεται δεν θέλει να θυμάται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σύμφωνα με τον συντάκτη, δεν διστάζει να πει πως «αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα. Αυτή ήταν η δουλειά μου». Αποκαλύπτεται δε πως το βράδυ των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, όταν εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθήνας, ψιθύριζε: «Δεν έχω άλλα καύσιμα. Έως εδώ ήταν». Παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 μετά από απαίτηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα καθώς δεν ήθελε να ψηφίσει τη συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια. Είχε ψηφίσει όμως, τον προηγούμενο Αύγουστο, το Μνημόνιο.

Η χειρότερη νύχτα της ζωής μου όταν ψήφισα το Μνημόνιο

Ήταν η χειρότερη νύχτα της ζωής του: «Ένιωθα πως είχα βγει από το σώμα μου όταν ψήφισα… Γιατί ψήφισα; Ξέρεις, όσο πιο βαθιά μπαίνεις σε ένα σύστημα, τόσο πιο δύσκολα βγαίνεις από αυτό. Το έκανα γνωρίζοντας πως δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά», έχει πει σε συνομιλητές του. Η ευθύνη τον στοιχειώνει ακόμα. «Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι παραιτήθηκα. Ήμουν εκεί, ήμουν μέσα στις συσκέψεις, ήμουν στο στενό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου», λέει. Και αρνείται να πιστέψει πως οι διαρροές που ακολούθησαν την παραίτησή του, πως ουσιαστικά αποπέμφθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, προήλθαν από τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά: «Ό,τι και αν έχει γίνει μεταξύ μας, πιστεύω πως και ο Αλέξης και ο Νίκος έχουν έναν κώδικα βαθιά μέσα τους».

«Αν είναι να μιλήσουμε για ευθύνες μπορώ να γράψω σεντόνια»

Αντίθετα από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που δίνουν χειμαρρώδεις συνεντεύξεις και αποκαλύπτουν διαλόγους με τον πρωθυπουργό, κρυφά σχέδια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, εκείνος λέει, ενοχλημένος, πως «αν είναι να μιλήσουμε για ευθύνες, θα μπορούσα να γράψω σεντόνια». Αλλά φαίνεται πως δεν θέλει να το κάνει γιατί «πώς να το κάνουμε, υπάρχει ένα άτυπο συμφωνητικό non disclosure».

Περιμένει να γίνει πατέρας

Επιβεβαιώνει ότι θα γίνει πατέρας καθώς η σύντροφός του (από το φθινόπωρο του ’14) και δημοσιογράφος του Mega Ράνια Τζίμα περιμένει το πρώτο τους παιδί. Αλλά η “είδηση” απ’ όσα (και είναι πολλά) είπε ο Γαβrιήλ Σακελλαρίδης στο περιοδικό “Κ” της Καθημερινής δεν είναι αυτή. Ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτή και σίγουρα δεν είναι η σημαντικότερη.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments