Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αθήνα, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στις 19 Μαρτίου η Interpol μετά την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, είχε διαβιβάσει σε όλες τις αστυνομίες κρατών – μελών της ΕΕ κατεπείγον έγγραφο για αυξημένη επιτήρηση και συλλογή πληροφοριών. Με άλλα λόγια ανέφερε ότι είχαν ενδείξεις ότι θα ακολουθήσουν αντίποινα.
Στην Αθήνα έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις για την εκτίμηση της κατάστασης και ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης.

Αποφασίστηκε αυξημένη παρουσία της αστυνομίας σε λιμάνια, ΗΣΑΠ, Μετρό και αεροδρόμια. Επίσης δόθηκαν εντολές για μεγαλύτερη , φύλαξη με σταθερή φρούρηση – αστυνομική μόνιμη – και αυξημένες περιπολίες σε στόχους πρεσβείες και ξένες αποστολές, βελγικών, αμερικανικών, γερμανικών και βρετανικών συμφερόντων αλλά και σε εταιρείες.

Αυξημένη θα είναι η παρακολούθηση και η καταγραφή που υπήρχε αλλά και ενισχύεται σε 110 λατρευτικούς χώρους στην Αθήνα αλλά και αυξημένη αστυνομική παρουσία με ένστολους αλλά και με πολιτικά αστυνομικούς ακόμα και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Οι ελληνικές αρχές είναι επίσης σε επαφή με τις υπηρεσίες της Γαλλίας και του Βελγίου για ανταλλαγή πληροφοριών.
Επειδή όμως ο εντοπισμός τυχόν ακραίων στοιχείων βασίζεται στην συλλογή πληροφοριών, το βάρος έχουν αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ και η Ασφάλεια.

Υπάρχει καθημερινή συλλογή και ροή πληροφοριών με αποτέλεσμα από τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην Ελλάδα πυρήνας να φαίνεται ότι θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην χώρα δεν υφίσταται.

Σήμερα, έγινε και δεύτερη σύσκεψη με στελέχη του αεροδρομίου ώστε να επικαιροποιηθούν τα μέτρα. Στα κέντρα φιλοξενίας, υπάρχει επιτήρηση και δεν έχουν διαπιστωθεί ριζοσπαστικά στοιχεία.

Τέλος, μετά την σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό με τον Πάνο Καμμένο και το Νίκο Τόσκα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτιμήθηκε πως δεν υπάρχει φόβος στην Ελλάδα για τρομοκρατικό χτύπημα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments