Γεννηματά: Ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας

Γεννηματά: Ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας

…Σε λίγο θα τον καλέσουν και στον ΕΛΚ!

Ως τον πολιτικό που υπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην εκπομπή στον «Ενικό», με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές ότι, εξυπηρετεί ο κ. Τσίπρας τα συμφέροντα της Γερμανίας, τονίζοντας πως πρωθυπουργός ακούει μόνο καλά λόγια από τον Σόιμπλε και την Μέρκελ» και «πέταξε» καρφιά προς το Μαξίμου λέγοντας «εγώ περιμένω τώρα να τον καλέσουν και από το Λαϊκό Κόμμα». Σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμιζε πως ο κ. Τσίπρας έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με την κυρία Μέρκελ και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «αυτά που κάνει εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας».

«Και με το ασφαλιστικό και με το φορολογικό και με το αγροτικό οδηγεί σε μια εξόντωση τους πολίτες. Η κυβέρνηση στοχοποιεί οτιδήποτε παραγωγικό. Η ανάπτυξη είναι εχθρός της» ανέφερε επίσης η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Όταν αναγκάστηκε το ΠΑΣΟΚ στο πρώτο μνημόνιο να εφαρμόσει σκληρά και άδικα μέτρα είχε να διαχειριστή ένα τεράστιο έλλειμμα. Ο κ. Τσίπρας πήρε την χώρα με πλεόνασμα και οδήγησε την χώρα πάλι στην ανάγκη να λάβει τέτοια μέτρα. Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ταξικό εμφύλιο αν και η ίδια θεωρεί πως παίρνει τα μέτρα με ταξικά κριτήρια».

Δικαιολογώντας την ψήφο που έδωσε το ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι υπέρ του τρίτου μνημονίου, τόνισε:

«Το καλοκαίρι στηρίξαμε την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση. Ο κίνδυνος να βγει η χώρα από την ευρωζώνη ήταν υπαρκτός. Του είπαμε του πρωθυπουργού να φτιάξει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε τους σκληρούς όρους που έθεταν οι εταίροι και εκείνος προτίμησε να πάει σε εκλογές γιατί προτίμησε να εμφανιστεί ως κομματάρχης».

Συνεχίζοντας την κριτική της στον κ. Τσίπρα είπε: «Τη στήριξη που είχε ο κ. Τσίπρας δεν την είχε καμία άλλη κυβέρνηση. Βγήκαν στους δρόμους της πλατείες. Έλεγαν στον κόσμο ότι υπήρχε άλλος δρόμος. Δηλητηρίαζε το ξεκίνημα μιας εθνικής προσπάθειας. Οι τράπεζες δεν έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν κυνηγήθηκαν οι επενδύσεις. Δεν εμφανιζόταν η χώρα σαν ξέφραγο αμπέλι. Δεν αποτελεί προέκταση αυτό που συμβαίνει σήμερα, αυτά που γινόντουσαν πριν. Τότε βλέπαμε τη βρύση αλλά τελικά νερό δεν ήπιαμε».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέμεινε στην πρότασή της για κυβέρνηση «εθνικής συνεννόησης», λέγοντας ότι μόνο έτσι μόνο έτσι θα γίνει διαπραγμάτευση των μέτρων του μνημονίου και θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. «Υπάρχουν δυσκολίες για αν πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα αλλά αυτό έχει ανάγκη η χώρα. Να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σκοπό ώστε να φτάσουμε σε ένα καλό σημείο και έπειτα να ρωτήσουμε και πάλι τον λαό. Δεν έχω κάποια αγάπη για τη ΝΔ. Θέλω να μπει στη κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης το δεύτερο σε δύναμη κόμμα της Βουλής. Και ο ΣΥΡΙΖΑ να ήταν το ίδιο θα έλεγα. Χωρίς το δεύτερο κόμμα ο λαϊκισμός θα συνεχίσει να υπάρχει. Αν συνεχίσουν να αρνούνται και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ας κοιτάξουν τον λαό στα μάτια και να του πουν πως θα συνεχίσουν. Κανένας μόνος του δεν μπορεί. Μπορούμε μόνο όλοι μαζί» τόνισε.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έστρεψε τα πυρά της και κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον «ακολουθεί την τακτική του ώριμου φρούτου» καθώς και ότι «στηρίχτηκε στο δεξιό άκρο της ΝΔ για να εκλεγεί πρόεδρος».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι «στο όνομα του μνημονίου έχουν χτιστεί καριέρες». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση γιατί καβάλησε το κύμα της οργής και του θυμού του κόσμου», συμπλήρωσε.

«Ο Παπανδρέου αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία»

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, σημείωσε πως ο Γιώργος Παπανδρέου αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία, διευκρινίζοντας όμως πως η πρόσκλησή της δεν αφορά την επανένταξή του στο ΠΑΣΟΚ. Αποκάλυψε παράλληλα πως δεν έστειλε επιστολή στον Βασίλη Λεβέντη «γιατί η στάση του είναι αντιφατική αυτό το διάστημα. Έχει πει πράγματα κατώτερα των περιστάσεων».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments