Μουζάλας: Η Ειδομένη θα αδειάσει τον επόμενο μήνα

Μουζάλας: Η Ειδομένη θα αδειάσει τον επόμενο μήνα

Την εκτίμηση ότι μέσα στον επόμενο μήνα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες «όμορφα και ωραία», εξέφρασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως το άδειασμα της Ειδομένης δεν μπορεί να γίνει με μαγικό ραβδί αλλά με την πειθώ. “Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι θα δημιουργήσουμε camp στην Ειδομένη”, είπε ο κ. Μουζάλας απαντώντας στις επικρίσεις για την απουσία του κράτους στην περιοχή.

Όπως τόνισε το κράτος είναι παράπλευρα στην Ειδομένη και στήνει θέσεις υποδοχής σε άλλες περιοχές ώστε εκεί να φτάσουν τελικά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Αναφερόμενος στο θέμα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας είπε πως πρόκειται για ένα καλό αποτέλεσμα και παραδέχθηκε ότι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη συμφωνία ως προς την εφαρμογή της.

Ο Γ. Μουζάλας εξήγησε ότι η συμφωνία αναγνωρίζει ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για το σταμάτημα των προσφυγικών ροών. Απαντώντας στις επικρίσεις για την παρουσία των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο, είπε πως δεν ήταν στις αρχικές επιλογές της κυβέρνησης ωστόσο κρίθηκε πως ήταν ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει το “blame game” κατά της Ελλάδας.

“Το ΝΑΤΟ δεν έχει αποτέλεσμα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες που δρα στο Αιγαίο”, είπε ο κ. Μουζάλας αναφερόμενος στο γεγονός ότι συνεχίζονται οι προσφυγικές τόνισε όμως πως η παρουσία του κατέδειξε ότι οι ασταμάτητες ροές είναι αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας.

Πάντως, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ειδομένη φαίνεται ότι κινητοποίησε τον κυβερνητικό μηχανισμό, καθώς εκτός από τον κ. Κουρουμπλή, σήμερα μεταβαίνει στον καταυλισμό και ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments