Η αλαζονεία Αλεξιάδη και οι δημοσιογράφοι με τα «montblanc»

Η αλαζονεία Αλεξιάδη και οι δημοσιογράφοι με τα «montblanc»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μέχρι τώρα ήταν ο αγαπημένος των ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι όχι μόνο τον σεβάσθηκαν αλλά και σε πολλές περιπτώσεις τον αβαντάρησαν, πράγμα σπάνιο για υπουργό αρμόδιο με τα φορολογικά.

Αυτό συνέβη ίσως επειδή ως συνδικαλιστής είχε φροντίσει να αποκτήσει καλές σχέσεις με τους δημοσιογράφους και ήταν καλός στις δημόσιες σχέσεις.

Όταν όμως ασκείς εξουσία πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς και την κριτική. Ιδιαίτερα όταν σου ξεφεύγουν παρόλες, όπως εκείνη που ξέφυγε από βήματος της Βουλής στον κ. Αλεξιάδη ότι στα φορολογικά έφυγαν τα άσχημα κι έρχονται τα χειρότερα. Νόμισε ο κ. υπουργός ότι επειδή είπε κάτι που όλοι γνωρίζουμε θα τον αντιμετώπιζαν οι δημοσιογράφοι με θαυμασμό. Δεν κατάλαβε ότι στην πολιτική ισχύει δεν μπορείς να λες ό,τι σκέφτεσαι.

Είναι γεγονός ότι η υπόθεση έπληξε την αξιοπιστία του κ. Αλεξιάδη και στεναχωρήθηκε πολύ. Αλλά από το γεγονός αυτό μέχρι να του φταίνε οι δημοσιογράφοι για τα δικά του λάθη, ε… πάει πολύ. Για να δικαιολογηθεί λοιπόν ο κ. Αλεξιάδης έβγαλε στην επιφάνεια τον παλιό πράσινο εαυτό του, τον συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, μόνο που τώρα είχε πάρει «κίτρινο» χρώμα.

Έτσι λοιπόν για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε του φταίνε οι δημοσιογράφοι με τα «montblanc», τα πανάκριβα στυλό.

Μόνο που δεν κατάλαβε ο κ. Αλεξιάδης ότι ελάχιστοι δημοσιογράφοι έχουν πλέον «montblanc» γιατί κι αυτοί όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός πληρώνουν την κρίση που το κόμμα του ενίσχυσε με την παρουσία του στην εξουσία.

Δεν μπορεί λοιπόν την δική τους ανικανότητα να αντιμετωπίσουν την κρίση που οι ίδιοι επέτειναν τον τελευταίο χρόνο να την ρίχνουν στους δημοσιογράφους.

Τους έφταιγε η «μονταζιέρα» επί κυβερνήσεως ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Τους φταίει και τώρα που οι ίδιοι είναι κυβέρνηση;

Μήπως τελικά εκείνος που φταίει είναι ο εαυτός τους; Δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι άλλοι…
Για την ιστορία πάντως ο κ. Αλεξιάδης μια εβδομάδα σχεδόν μετά από τη δήλωσή του πως «τελείωσαν τα άσχημα και έρχονται τα χειρότερα» έδειξε ως υπεύθυνους τους δημοσιογράφους τους οποίους κατηγόρησε για «παραποίηση των λεγομένων του».

Όπως είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, «Εντύπωση δεν προκαλεί η στάση ορισμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων αλλά ότι βουλευτές υιοθετούν την παραποίηση των πρακτικών της βουλής, της πραγματικότητας. Είναι σαφές τι είπα στη βουλή, είναι σαφές ότι αναφερόμουν στην φορολογική ιστορία του τόπου, στο παρελθόν, σε αυτό που δεν έχει σχέση με αυτό που κάνει η κυβέρνηση».

«Είναι σαφές τι ήθελε να κάνει η μονταζιέρα όταν παραποίησε τις δηλώσεις μου» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και αναφέρθηκε στους «δημοσιογράφους με τα montblanc».

«Την Παρασκευή η διαπλοκή δεν ήθελε να παίξει αυτό σαν είδηση και βρήκε τη δήλωση αυτή για να δημιουργήσουν πρόβλημα» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πάντως ο κ. Αλεξιάδης θα πρέπει να καταλάβει πως όσο το κόμμα του καταρρέει τόσο τα λάθη και τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται. Και δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν θα φταίνε και πάλι οι δημοσιογράφοι, αλλά η κυβέρνηση που υπηρετεί.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments