Κουμουτσάκος: Οι επιφυλάξεις μας για το προσφυγικό δικαιώνονται

Κουμουτσάκος: Οι επιφυλάξεις μας για το προσφυγικό δικαιώνονται

Η Ν.Δ δυστυχώς δικαιώθηκε όσον αφορά τις επιφυλάξεις που εξέφρασε μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα. Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή της Μέρκελ και του ΝΑΤΟ για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία.

Η απάντηση δεν μπορεί να βρεθεί με μονομερείς αποφάσεις που οδηγούν σε λιγότερη Ευρώπη. Θα εξασθενήσουν και τα κράτη μέλη.

Κοινές αποφάσεις για περισσότερη Ευρώπη μπορούν να μετατρέψουν την πρόκληση σε ευκαιρία”, συνέχισε και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι όσα διαδραματίζονται στη χώρα εκπέμπουν εικόνες τριτοκοσμικού κράτους.

Επ´αυτού αναφέρθηκε στην Ειδομένη και τον Πειραιά επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Τόνισε την ανάγκη μετεγκατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας ξεκαθαρίζοντας ότι κράτος είναι ανάγκη να υπάρχει και λειτουργεί παντού, η αστυνομία να είναι παρούσα, όχι όμως με τη βία.

Μίλησε επίσης για την κατάσταση της οικονομίας σημειώνοντας ότι υπάρχει ύφεση και ανεργία, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί, είπε, επιλέγει πάλι περικοπές συντάξεων και επιβολή φόρων.

“Όλα αυτά σε μόνο 14 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Ελλάδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ διολισθαίνει κάθε μέρα σε εικόνες τριτοκοσμικής χώρας”, συμπλήρωσε.

Κόντρα Καμμένου-Τόσκα

Με αφορμή τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Ν. Τόσκα για την Ειδομένη, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι υπάρχουν αλληλοαναιρέσεις βασικών υπουργών της κυβέρνησης.

Εξήγησε ότι από τη μια πλευρά ο κ. Τόσκας μίλησε για πιθανή εμπλοκή του στρατού και ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει.
“Με τέτοιες αλληλοαναιρέσεις δεν μπορεί να γίνει διαχείριση του προσφυγικού. Δεν κυβερνιέται έτσι μια χώρα, με το να λέει άλλο ο ένας άλλο ο άλλος”, πρόσθεσε.

Σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας υπενθύμισε ότι για τη ΝΔ ήταν θετικό που ελήφθη απόφαση ωστόσο επισήμανε ότι έχει σειρά αδυναμιών όπως πχ η εθελοντική συμμετοχή κρατών στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων.

“Ο κ. Τσιπρας εξέρχεται κάθε φορά από τις συνόδους θριαμβολογώντας για κάτι που αποδεικνύεται οτι είναι οδυνηρή ήττα. Αυτή η εμμονή προπαγάνδας, όλα τα όποια κάνει ο μεγάλος εθνικός διαπραγματευτής, εμφανίζονται ως θρίαμβοι και νίκες ενώ ο λαός τις βιώνει ως ήττες και πανωλεθρίες. Αυτό πρέπει να σταματήσει”, είπε.

Τρομοκρατία-Βρυξέλλες

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στα ζητήματα ασφάλειας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε οτι μετά τα αποτρόπαια δολοφονικά χτυπήματα δημιουργούνται ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη και τη χώρα μας.
“Αναδεικνύεται το θέμα της ασφαλείας. Δεν πρέπει να γίνει αιτία για αποφάσεις υποταγής στο φόβο. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Στη δική μας αντίληψη ήταν πάντα προτεραιότητα. Όχι στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τυχόν παραγκωνισμό βασικών αρχών, αν οχι του συνόλου, της συνθήκης Σένγκεν.
“Προϋπόθεση της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι η ασφάλεια. Πάνε χέρι χέρι. Αυτή είναι η δική μας αντίληψη”, ανέφερε επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, μέχρι τώρα ειχε υποβαθμισμένη ν έννοια της ασφάλειας στην πολιτική του αντίληψη, στην ιδεολογία και το πρόγραμμά του.

Κουαρτέτο-Αξιολόγηση – Τα χειρότερα έρχονται

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι κωλυσιεργεί.
Συγκεκριμένα είπε ότι με βάση δήλωση του κ. Τσακαλώτου οτι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 22/04 και του κ. Νταισεμπλούμ οτι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στις 02/04 και ενώ θα υπάρξει διακοπή 15-17/04 για την εαρινή σύνοδο ΔΝΤ και παγκόσμιας τράπεζας στην Ουάσιγκτον, δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο με πολλά ανοικτά μέτωπα.

“Για να κλείσει η αξιολόγηση θα πρέπει η κυβέρνηση να καλύψει τεράστιο δημοσιονομικό κενό που η ίδια δημιούργησε. Τα σημεία σύγκλισης δείχνουν περικοπές συντάξεων και νέους φόρους. Ηδη ο λογαριασμός έχει αυξηθεί πολύ. Τα άσχημα πέρασαν αλλά τα χειρότερα με την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται”, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Βολές κατά Φίλη

“Αυτό είναι το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που διαλύει το σύνολο της παιδείας. Οχι μόνο την ιδιωτική παιδεία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αλλαγών στην ιδιωτική εκπαίδευση όπως πχ η περικοπή των ωρών διδασκαλίας ξένων γλωσσών.

” Όταν απαξιώνεται η ιδιωτική παιδεία μεγάλος αριθμός μαθητών προστρέχει στη δημόσια εκπαίδευση που έχει τεράστια προβλήματα ήδη και δεν μπορεί να τους απορροφήσει”, είπε μεταξύ άλλων και έκανε λόγο για βασικό ιδεολογικό ζήτημα για τη ΝΔ όταν υπάρχει χτύπημα σε οτιδήποτε έχει το επίθετο “ιδιωτικό”.
“Ο πρωθυπουργός δεν θα είχε γίνει ποτέ επίτιμος διδάκτορας στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια”, συμπλήρωσε.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments