Συζήτηση αρχηγών για ζητήματα ασφάλειας, ζήτησε ο Μητσοτάκης

Συζήτηση αρχηγών για ζητήματα ασφάλειας, ζήτησε ο Μητσοτάκης

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για ζητήματα ασφάλειας, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες.

Στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η ασφάλεια των πολιτών αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε δημοκρατικό κράτος.

Αναφέρεται στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και για τη χώρα μας και τονίζει ότι ζητεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για ζητήματα ασφάλειας, μιας και το ζήτημα αυτό είναι θέμα ζωτικής σημασίας για τους πολίτες και τη χώρα.

Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Οι δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης έχουν σοβαρότατες συνέπειες για όλα τα κράτη και για το καθένα χωριστά. Το βέβαιο είναι ότι οι αποφάσεις και αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι προιόν φόβου. Όμως εξίσου βέβαιο είναι ότι η ασφάλεια είναι θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή των πολιτών και προϋπόθεση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η ασφάλεια των πολιτών αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε δημοκρατικό κράτος.

Ταυτόχρονα ειδικά για την Ελλάδα γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος ασφαλείας στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό μεταναστευτικό, που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και το κλίμα που διαμορφώνεται σε πολλά κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης, βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τόσο η πρόσφατη συμφωνία ευρωπαϊκής ένωσης – Τουρκίας όσο και οι προϋπάρχουσες ευρωπαϊκές συμφωνίες και ρυθμίσεις για επανεγκατάσταση προσφύγων θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα στην εφαρμογή τους. Αυτό θα σημαίνει επιπλέον βάρος και πρόσφατα σοβαρά προβλήματα σε μία ήδη εξαιρετικά δύσκολη σχεδόν εκτός ελέγχου κατάσταση στο προσφυγικό μεταναστευτικό.

Σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, της προστασίας της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και των θεμελιωδών ελευθέριων τους γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα. Για τους ανωτέρω λόγους ζητώ τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την ασφάλεια των πολιτών».

img_1

img_2

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments