Τη βοήθεια του ΝΑΤΟ και της Μέρκελ ζητά πάλι ο Τσίπρας

Τη βοήθεια του ΝΑΤΟ και της Μέρκελ ζητά πάλι ο Τσίπρας

Ανενεργή είναι η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας για το προσφυγικό, με αποτέλεσμα να μην μειώνονται οι μεταναστευτικές ροες προς την Ελλάδα από τουρκικά παράλια. Παρα την υπογραφή της συμφωνίας, η γειτονική χώρα χώρα δεν την εφαρμόζει, ούτε δείχνει διάθεση συνεργασίας.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως έγινε γνωστό χθες, τηλεφώνησε στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ζητώντας της άμεση εφαρμογή της συμφωνίας καθώς και υποστήριξη σε υλικοτεχνικό επίπεδο. Παράλληλα επικοινώνησε και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο και μετέφερε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμβάλλει ενεργά στη μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη παραδέχτηκε ότι «δεν έχουμε δει σημαντική μείωση ροών προς τη χώρα» και υπογράμμισε πως για ένα άμεσο χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατό να φανούν αποτελέσματα από αυτό το σχέδιο. «Αρκετοί θα παραμένουν εδώ», είπε και ανέφερε πως συγκεκριμένος αριθμός προσφύγων θα μετεγκατασταθεί προς την ΕΕ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments