Ο τρόμος βασιλεύει στην Ευρώπη- συνέλαβαν κι άλλον τρομοκράτη

Ο τρόμος βασιλεύει στην Ευρώπη- συνέλαβαν κι άλλον τρομοκράτη

Τρόμο προκαλεί η σκέψη τι θα συνέβαινε αν πετύχαινε το σενάριο της υλοποίησης του σχεδίου των τρομοκρατών. Η κλοπή πυρηνικού υλικού και η κατασκευή «βρώμικης βόμβας» αν και είναι δύσκολο να υλοποιηθεί ήταν μέσα στα σχέδιά τους, γεγονός που αποκαλύπτει το στόχο τους.

Πέρα όμως από την βιντεοσκόπηση των κινήσεων του επικεφαλής του πυρηνικού σταθμού Tihange, οι τρομοκράτες, όπως αποδείχθηκε, είχαν και εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Η σύλληψη του Αμπντεσλάμ έδειξε ότι οι αρχές ασφαλείας έσφιγγαν τον κλοιό και για το λόγο αυτόν έβαλαν σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιό τους το οποίο εφάρμοσαν.

Αλλά και αυτό το σχέδιο ήταν καλομελετημένο αφού όπως σύμφωνα με πληροφορίες οι τρομοκράτες είχαν πρόσβαση εκ των έσω για τα κενά ασφαλείας, μιας και κάποιοι από αυτούς εργάζοντο στα σημεία που χτύπησαν! Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως ώρα με την ώρα, πάντως, δείχνουν ότι οι τρομοκράτες των Βρυξελλών χτύπησαν ενός καλά οργανωμένο σχεδίου και σχεδίαζαν την επίθεσή τους εδώ και πολύ καιρό, εξετάζοντας διάφορες εναλλακτικές.

Ενδεικτικό του σχεδιασμού τους αλλά και του πώς κατάφερναν να αποκτούν πληροφόρηση εκ των έσω είναι το γεγονός ότι, όπως αποκάλυψε ο θείος των αδελφών βομβιστών, Ιμπραήμ και Χαλίντ Ελ Μπακράουι είχαν πιάσει δουλειά ως καθαριστές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Με αυτόν τον τρόπο έμαθαν για τα κενά ασφαλείας που υπήρχαν αλλά και ερεύνησαν και κατόπιν σχεδίασαν το πώς μπορούν να ξεφεύγουν από τους ελέγχους.

«Δούλευαν ως καθαριστές στο αεροδρόμιο και ένα εστιατόριο. Δεν τελείωσαν το σχολείο. Καθάριζαν το αεροδρόμιο τους καλοκαιρινούς μήνες» είπε ο θείος των Ελ Μπακράουι στη Daily Mail. Τα δυο αδέλφια ουσιαστικά δούλευαν σε εταιρεία καθαρισμού που είχε σύμβαση με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Η διοίκηση του αεροδρομίου, πάντως, δεν επιβεβαιώνει ότι δούλευαν εκεί οι τρομοκράτες.

Εν τω μεταξύ η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα που παρουσιάζεται στις εικόνες που υπάρχουν από τις κάμερες ασφαλείας να συνοδεύει τον Χάλιντ Ελ Μπακράουι στο μετρό των Βρυξελλών, προτού ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ, γράφει σήμερα η εφημερίδα De Standaard. Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για τη σύλληψη αυτή.

Η De Standaard σημειώνει ότι ο άνδρας, τον οποίο δεν κατονομάζει, συνελήφθη μετά την αναγνώρισή του από έναν αστυνομικό από τις εικόνες που υπήρχαν από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό. Στο μεταξύ το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε και έβδομο ύποπτο στην περιοχή του Φορέ μετά τις έξι συλλήψεις που έγιναν αργά χθες το βράδυ.

Ο 27χρονος Χάλιντ ελ Μπακράουι, ο οποίος ανατινάχθηκε την Τρίτη στο μετρό των Βρυξελλών στον σταθμό του Μάλμπεκ, είναι ο αδελφός του Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι, ο οποίος είχε ανατιναχθεί λίγο νωρίτερα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments