Το “τίμημα” των Παπανδρέου

  • In ΖΩΗ
  • March 25, 2016
  • 23 Views
Το “τίμημα” των Παπανδρέου

Είναι το τίμημα της δόξας που πληρώνουν μάλλον κάποιες επώνυμες οικογένειες -το προτιμώ από την λέξη κατάρα- και δεν μπορούν να “ησυχάσουν”, να έχουν μια ζωή σαν όλων των ανθρώπων τις ζωές. Μπορεί να είναι και υπερβολή η δαιμονοποίηση της δημοσιότητας, μπορεί απλώς στους επώνυμους να μας εντυπωσιάζουν περισσότερο καταστάσεις που κατά τα άλλα συμβαίνουν σε όλους μας. Σα να θέλαμε, να ευχόμαστε κάπου βαθιά μέσα μας να μη τους συμβαίνουν άσχημα γεγονότα για να μη συμβαίνουν και σε εμάς.
Μέρα αργία επίσημη και σοβαρή όσο είναι η ίδια η Ελευθερία και δεν συμβαίνουν ιδιαίτερα γεγονότα στη χώρα πέρα από τους εορτασμούς, τους οποίους αντιμετωπίζουμε και λίγο σαν φολκλόρ, αλλά κατά βάθος μας αρέσουν, γιατί τρέμουμε στην ιδέα να μην είμασταν ελεύθεροι να τους κάνουμε, ασχολούμαστε με τους μπακαλιάρους των άλλων αντί να απολαμβάνουμε ήσυχα τους δικούς μας.

Διαβάζω λοιπόν στα site που δυσκολεύονται σήμερα να σηκώσουν ειδήσεις, πως πάλι αναμασούν τον χωρισμό εκείνου το πρωθυπουργού που μπορεί και να μας έριξε χωρίς λόγο στα μνημόνια, αλλά το ξεχάσαμε -όλα τα ξεχνάμε- κι ενώ δεν έχουν τίποτα καινούργιο να γράψουν, ξαναγράφουν και λυπούνται, -πόσο μας αρέσουν τα δράματα- τάχα που το ζευγάρι δεν θα γεράσει μαζί.

Αναδημοσιεύω λοιπόν μια τέτοια ανούσια δημοσίευση κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Όποιος θέλει ας απολαύσει την χαιρεκακία του, όποιος θέλει ας “σκοτώσει” την ώρα του, όποιος θέλει ας αναλογισθεί κάποιον δικό του χωρισμό ή αποχωρισμό. Γιατί όταν δυό άνθρωποι χωρίζουν τους δρόμους τους, στην πραγματικότητα μόνο ο ένας χωρίζει, ο άλλος αποχωρίζεται τον σύντροφό του. Σαν να του τον πήρε η ζωή, σα να του τον έκλεψε κάποιος άλλος σαν να του τον στέρησε μια στραβοτιμωνιά του μυαλού. Και περνάει καιρός για να θυμηθούμε πως μόνοι μας είμαστε τελικά και περνάει ακόμα περισσότερος καιρός για να καταλάβουμε πως έπρεπε πρώτα να έχουμε βάλει εμείς την μάσκα οξυγόνου στον εαυτό μας, πριν προσπαθήσουμε να “σώσουμε” τον άλλο.

 

««Εδώ και 11 μήνες Αντα και Γιώργος Παπανδρέου ζουν χωριστά. Κανένας από τους δυο δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου, ωστόσο το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση, μένουν σε διαφορετικά σπίτια και δεν έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους. Η πρώην Πρώτη Κυρία της χώρας, μάλιστα, φαίνεται να μην μπορεί να αποδεχθεί τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Οπως μεταφέρει η εφημερίδα Espresso, η πρώτη φορά που ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε την πόρτα πίσω του για να πάει στο σπίτι του Μαραθώνα δεν ήταν ξεκάθαρος. Πληροφορίες λένε ότι ζήτησε από την Αντα Παπανδρέου να μείνει απλά για λίγο μόνος του “για να σκεφτεί και να αναθεωρήσει” (κλισέ). Ομως, δεν γύρισε πίσω ποτέ. Αντιθέτως, φαίνεται ότι έχει βάλει μια άλλη γυναίκα στη ζωή του (κλισέ).

Η όλη αυτή κατάσταση έχει οδηγήσει την Αντα Παπανδρέου στο να μην μπορεί να αποδεχθεί την κατάσταση επαναλαμβάνοντας στους στενούς φίλους της που την βλέπουν ακόμη στενοχωρημένη, ότι “περίμενα να γεράσουμε μαζί”.
Ωστόσο, η Αντα Παπανδρέου φαίνεται να είναι έτοιμη να πουλήσει τη βίλα στο Καστρί, την οποία έχτισε με τον Γιώργο Παπανδρέου πριν 25 χρόνια. Πρόκειται για ένα σπίτι 365 τ.μ. σε οικόπεδο 640 τ.μ. στο οποίο έμεινε το ζευγάρι καθόλο τον έγγαμο βίο του, με εξαίρεση το τελευταίο 11μηνο.
Οι μοναχικές βόλτες
Η Αντα Παπανδρέου, πάντοτε προβληματισμένη για τις εξελίξεις, βγαίνει με φίλες της ή μόνη της στα αγαπημένα της στέκια σε Ερυθραία και Κηφισιά, στo Zillion’s και στο “τσουχτερό” Salumaio. Πιστή συμπαραστάτρια αλλά και συγχρόνως γέφυρα μεταξύ του ζευγαριού η κόρη τους Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζει ήσυχα στο νέο του σπίτι στο Μαραθώνα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε να τρώει ψαράκι στην ψαροταβέρνα Κουρσάρος στη Δροσιά, παρέα με τα αδέλφια του. Η εικόνα του ήταν εντελώς αλλαγμένη από αυτήν ως πρωθυπουργού καθώς έχουν ασπρίσει τα μαλλιά του και όσοι τον είδαν σχολίασαν απλά πως ο Γιώργος γέρασε… »».

Anta1

Anta

Anta3

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments